'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' demiş atalarımız. Yıllardır 'bu şehir sahipsiz' diye çığlıklar yükseldi bu kentte. Neden sahipsiz olduğunu öğrenmek hiç de zor değilmiş aslında.
Gerçek anlamda sahiplenenlerin nasıl susturulduğunu da anlamış oluyoruz böylece.
Vekiller tarafından milletimize 'HİZMET' için verilen sözler nedense seçildikten sonra 'HEZİMET'e dönüşüyor. Bir şehir için en büyük reklam aracının futbol olduğunu hepimiz biliriz. Son yıllarda şehrimizin en büyük kanayan yarası şehrimizin markası Samsunspor'dur. Siyaset istediği gibi yönlendirmiş istediği gibi kullanmıştır bu zamana kadar. Son yıllara bakarsanız, kulübü kongrede seçilen yönetimler değil, yönetimi oraya getiren siyasiler yönetmiştir. Kısacası siyaset, 'biz ne dersek o olur' demiş ve halen diyor da.

Bugünlerde sosyal medyada dolaşan bir habere tepkiler çığ gibi büyüyor, büyümeli de bence. Şehrimize atanan Sayın Valimiz Osman Kaymak gerçekten halkın ve taraftarın gönlünde taht kurmuşken, bu şehrin insanlarının oylarıyla seçilenler neyin egosunun yaşıyorlar. Bu işin aslı var mıdır yok mudur diye merak bile etmiyorum açıkçası.
Neden diye sorarsanız..
Halkımın önemsediği Samsunspor bu hallerde olmamalı diyerek, gerçekten bir kulüp başkanının bile olamadığı yakınlığı Valimiz gösterip destek verdi camiaya. Fakat son zamanlarda kendisinin kulüpten uzak durmaya çalışması çıkan haberleri doğrular nitelikte.
'Samsunspor'a değil, sen işine bak' diyen sayın vekillerim, milletin vekilleri olarak sizler de işinize baksaydınız bu şehrin markası bu kadar yerde sürünmez, bu kadar aciz duruma düşmezdi. Farkında mısınız iki iç saha maçımız da verilmeyen penaltılar ve hakkımızın yenilmesine hakem camiasının bu kadar cesaretli olmasının nedeni de sizlersiniz aslında.
Maç öncesi İstiklal Marşı seremonisinde, bir hakem, protokol ile göz göze geldiğinde, bu şehrin ne kadar sahipsiz olduğunu anlayamayacak kadar cahil değillerdir herhalde. Sahibi olan bir camia kayyumla yönetilmez ki o hallere düşmüşsek bu ayıp sizlerin ayıbıdır.
Haftalardır hakkımız yeniliyor diyen şehrin feryadına kulaklarınız neden tıkalı. Neden çıkıp bir taneniz açıklama yapmıyor, neden bu feryadı ulusala duyurmuyor. Ben bu milletin vekiliyim kimse sormazsa Allah sorar demiyor. Denilmediği gibi sahip çıkan ve konuşanda susturuluyor... O zaman bu şehrin insanı demez mi Samsunspor düşüyorsa sizin de parmağınız var diye?
Samsunspor küme düşse bile bu şehrin insanı Sayın Valimizi yine bağrına basacaktır ama onu Samsunspor'dan uzaklaştırmaya çalışanları da asla unutmayacaktır. Taraftarın Sesi programımıza konuk olan Kral Tanju Çolak da bu konudan duyduğu endişeyi dile getirirken, istenmeyen bir karar çıkması durumunda gerekirse halk sokağa dökülsün dedi.
Evet seçim arifesinde Valimizin ayağını kaydırmak isteyenlerin sandıkta deterjanı bol olur, bu da böyle biline. Sonuna kadar çok değerli Valimizin yanındayız. Rabbimiz kendisine bu şehirde uzun yıllar görev yapmayı nasip etsin inşallah...