Bugün aslında, 'Ermeni Soykırımı' yalanlarını yazmayı tasarlamıştım. Ancak Canik'te Uluslararası Müzik Festival'ini gördükten sonra süreli olması nedeniyle izlemek isteyenlere hatırlatma babında bu yazıyı yazma gereğini duydum. Ermeni konusu her daim gündemde ve aynı zamanda ihmale gelmeyen çok önemli, milli ve tarihi bir davamızdır.

Güzel sanatlarımız da önemli milli eğitim davalarımızdandır.

Sanat, milletlerin önemli hayat damarlarından birisidir. Bu hayat damarlarından birisi de musikidir.

Eskiden beri dert yandığım konulardan biri de Müslümanların, 'SES' gücünden gereğince yararlanamamalarıdır.

Oysa Peygamberimiz(sav), Kur'an-ı Kerim'in, ' güzel sesle ve bir kurala bağlı olarak ' ahenkle okunmasını emretmiştir. Aslında kıraat ve tecvit ilmi böyle doğmuştur.

İslam alimleri tarih boyunca musiki ile ilgili bir çok görüş ortaya atmışlardır.

Bu konuda Küfe ve Medine ekolleri olarak haram ve mübahlığı noktasında farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Osmanlı uleması ise musiki için, 'Musiki-i İlm-i Şerif' ifadesini kullanmışlardır.

Son dönemde Müslümanlar ne musikide, ne edebiyatta ve ne de şiirde adam yetiştiremez oldular.

Müzisyenini, edebiyatçısını, şairini ve sanatkarını yetiştiremeyen İslami hareketler ve hükümetler başarıya ulaşmazlar. Günümüzde bunun canlı örnekleriyle her gün karşılaşmaktayız.

Canik Belediyesi'nin organize etmiş olduğu ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ'nin bir başlangıç olmasını diliyoruz. Bu ve buna benzer organizasyonların İslamiliği tartışılabilir. Biz, musikinin kendisini değil, icra sırasındaki davranışlarını her zaman tartışabiliriz.

Musikiyi, ses eğitimi olarak algılıyoruz. Bunun da ortak dili ses ve notadır.

Müslümanlar olarak bu nota ve sesi her zaman Kur'an-ı Kerim, ezan ve salavat-ı Şerif okumada, namaz kıldırmada kullanıyoruz. Tasavvuf ya da Tekke musikisi de bunun izahıdır.

Musikinin icrası sırasındaki davranışların ve ifadelerin düzeltilmesi bu alanda Müslümanların en önemli çıkmazlarından birisidir.

İnsanlığın ortak psikolojik dili olan müziğin seslenişini duymak isteyenler Canik Kültür Merkezi'ni 29 Nisan'a kadar ziyaret edebilirler. Başkan Sayın GENÇ'e ve emeği geçenlere teşekkürle selam ve sevgiler…