Yazık ettiler şu koca camiaya...
Nasıl anlatılır ki bu sezon...
Nasıl anlatılır ki bu camiaya ihanet edenler...
Samsunspor değil, bir buçuk milyon nüfusu olan Karadeniz'in metropol şehriydi bugün düşen.
Bu sezon kümede kalmak belki de hayaldi... Bu sonu ne düşünmek ne hayal etmek nede kabullene bilmek kolaydı bizim için.
Bitmiş bir sezonun yorumunu yapmak kolay gibi olsa da; sezon başı siyasetle gelen hocalık kariyerinde sıfır performans çekmiş Alpay Özalan'la anlaşılmasıyla birlikte beraberinde getirdiği enkaz yığını.
Yutturdular yedirdiler bize, öyle transferler yapıyoruz ki yer yerinden oynayacak, 'O Sene Bu Sene Olacak' diyerek hepimizi uyuttular hepimizi kandırdılar. Borcu on milyona düşürdük dediler, 55 milyon çıktı. Kimse diyemedi ki o kadar borcu ödeye bilen kulübün devre arası tahtası neden kapandı. O kadar borcu ödeyen bir tahtayı mı açamayacak demedi kimse?
Şapka düştü kel göründü ama aslında şapkayla birlikte Samsunspor da düşmüş biz anlamamışız. Hoca filan hikaye... Malzeme bu kadar. Kadro derinliğin olmadığı gibi, kamp yemeyen takım ligin sonlarında dökülür, öylede oldu zaten. Gaziantepspor'dan sonra ligin en vasat takımına sahiptik ama bir umuttur diye bizler sahiplendik, sahiplenmeyenler utansın.
Her ligin son haftaları teşvikler havada uçuşur. Milletin lobisi var. Soruyorum senin neyin var. Bizim kayyum yönetiminin takımına para vereme şansı yok ki teşvik hesabı yapsın. Futbolun içerisinde siyaset varsa milletin oluşturduğu lobiyi benim seçilmiş siyasilerim neden oluşturamıyor.
Haftalardır Samsunspor tesislerini bu zor gününde kimler ziyaret etti? Hiç kimse....
Kısacası Giresunspor maçını kaybedersek küme düşeceği bilindiği halde Giresun protokolünde kimler vardı?
Gerçek Samsunsporlularla birlikte sadece çok değerli Valimiz Bayburt'lu Sayın Osman Kaymak vardı. Biz neyin hesabını yapıyoruz. Samsunda lobi yok diyoruz ama bu takımın düşmesi için mücadele veren bir lobinin olduğunu da anlamış olduk.
Özü olmayanın gözü yüksekte olmasın. Bitiş düdüğüyle birlikte, Samsunlu Furkan Burhan ve Berat'la birlikte Göksu saha içerisinde ağlayarak göz yaşlarına boğulurken milyon dolara getirdiğin kiralık oyuncular sırıtarak sahayı terk ettiler.
Yazacak çok şey var. Çok ağır sözler sarf etmek istiyorum ama terbiyem el vermiyor. Elli üç yıllık Samsunspor'un kaderinde bu ligden düşmekte varmış.
Amaaa bu hallere gelmemizde kimlerin emeği varsa inşallah bir gün Allah katında hesap verecekler. Utanmadan kulüp defterine birde alacak yazıyorsunuz. Yazık taraftarımızın göz yaşlarına yazık. Tüyü bitmemiş yetimlerin ahını aldınız, şimdi vicdanınız rahat mı he rahat mı?