Birlikte hatırlayalım Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye' de Zeytin Dalı Harekatını yaparken Türkiye'nin bir çok yerinde insanlar gruplar halinde askerlik şubesine akın ettiler.Kadın,erkek yaşlı genç bir çok insan Afrin'e gitmek istiyoruz diye hazırladıkları dilekçelerini askerlik şubesine teslim ettiler.Bir çok insan'da otobüslerle Suriye sınırına askerlerimize destek olmaya gitti.:Türk Silahlı Kuvvetlerini afrin operasyonundaki başarısı hepimizi gururlandırdı.Zeytin Dalı Harekatında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi unutmamak üzere kalbimize gömdük.

Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz.Zor bir coğrafyada yaşamanın bedelini sürekli ödeyen bir milletiz..Şehit cenazelerinin ardı arkası kesilmiyor.Haini bol bir coğrafyada şanlı bayrağımızı gönderinde şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dalgalandırıyoruz..Türkiye yurt içinde ve yurt dışında canı ve kanı pahasına terörle mücadelesine devam ederken hızla seçim sürecine girildi.Kim kazanırsa kazansın, Türkiye terörle mücadele etmeye mecburdur.Çünkü Türkiye'nin düşmanları her zaman tetikte beklemektedir.Birliğimizi ve dirliğimizi bozmadan kimse bizi yenemez.Terörle mücadelede bir ve beraber olmak zorundayız.Seçim ortamını fırsat bilip şehitler verirken bedelli askerlik istemek doğru bir talep değildir,Bedelli istiyoruz diye ortaya çıkanlar ellerini vicdanlarına koysunlar fırsatçı olmayı bıraksınlar.Kadınlar bile askerlik şubesine dilekçe verip askere gitmek için harekete geçerken bedelli istiyoruz diyenleri anlamak mümkün değil.Bu konuda samimi olmak zorundayız askerlik eğer bir vatan borcu ise o borç herkes için eşit olmalıdır.Parası olan askere gitmeyecek,parası olmayan askere gidip şehit olacaksa bu durum şehitlerimizin kemiklerini sızlatır.Bunu hiçbir vicdan kabul etmez. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarıyla birlikte hararetlenen bedelli askerlik gelecek mi sorusuna verdiği cevap çok net . "Aslında bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize gazilerimize onlara karşı bir saygısızlık olur. Ve bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. ' Bende bir şehit yakını olarak hem umuyor hem de diliyorum bedelli çıkmasın.Bunca insan evladını,eşini,babasını,kardeşini vatan,millet ve bayrak uğruna şehit verirken bedeli askerlik konusunu konuşmak bile şehitlerimize ve gazilerimize karşı saygısızlıktır.Bedelli konusu seçimlerden sonraya ötelenmemeli ve hiç kimseye bununla ilgili yeşil ışık yakılmamalıdır.

Bedelli beklentisi içinde olanlar hiç şehit cenazesine katıldılar mı bilmiyorum.Eğer şehit cenazelerine katılmışlarsa kendilerine bir soru yöneltmek istiyorum.Şehitler verirken, bedelli mi istiyorsunuz?Bu işler sadece ,'Şehitler ölmez vatan bölünmez 'demekle olmaz.Herkes elini taşın altına sokmalı ki ,şehitler ölmesin vatan bölünmesin.

AYHAN HAMLI SAMSUN