n

n
n
n
n Açık konuşmak gerekirse Besim Durmuş’un Samsunspor’daki futbolculuk dönemini net olarak hatırlamıyorum.
n
n Kendisi 1980 yılların ortalarında Samsunspor altyapısından yetişmiş sonrasında A takıma kadar yükselmiş kısa bir süre sonra da Kartalspor’a transfer olduğunu biliyorum.
n
n Benim Besim Durmuş ile tanışmam, 5 bilemedin 6 yıl öncesine dayanır.
n
n Yani faal teknik direktörlük dönemlerine.
n
n İlk tanışmamdaki izlenimim, son derece düzgün bir görüntüsü yanı sıra beyefendi bir duruş saygılı bir insan olmasıydı.
n
n Genellikle de kendisinin faal teknik direktörlük görevi Samsun dışında olduğundan, izinli geldiğinde ara sıra yolda da olsa karşılaşır hal hatır sorduktan sonra ayaküstü kısa bir futbol sohbeti yapardım.
n
n Kasımpaşaspor’u 2009’da hiç hesaplarda yokken Play-Of a taşıdığını sonrasında da Süper Lig e çıkarma başarısı gösterdiğini hatırlıyorum.
n
n Önceki sezon hiç unutmam Kartalspor’la anlaşmış göreve başlayacağı o günlerde yine tesadüfen yolda karşılaşmış yeni takımının içinde bulunduğu şartları bana anlatırken; şu anki Samsunspor’dan da pek farkı yoktu diye biliyorum.
n
n İşte o zor şarlardaki Kartalspor’da geçen sezon Besim Durmuş çok iyi işler yapmış iyi futbol oynatmış ve başarılı da olmuştu.
n
n Bu sezon da Kartalspor’da göreve devam eden Besim Durmuş aslında görünürde takım adına kötü bir gidiş ya da tablo yokken ligin 6.haftasında aniden beklenmedik bir şekilde görevinden istifa etmişti.
n
n Şimdi bana diyeceksiniz ki “ lafı fazla uzatmadan bu Besim Durmuş, Samsunspor’da ne yapabilir?”
n
n Hemen söyleyeyim.
n
n Besim Durmuş’un geçmiş teknik direktörlük karnesi ve bu ligdeki geçmiş deneyimi ve de bu ligi tanıması adına “kim bu adam diyemezsiniz.”
n
n Peki, “Besim Durmuş, Samsunspor’da başarılı olur mu?”
n
n Bu soruya şu an net cevap verebilen ya sallamış olur ya da açıkça toto oynamış olur.
n
n Sonra da toto tutarsa her zaman olduğu gibi ‘bak ben dememiş miydim” diyecektir.
n
n Tutmasa da her zaman olduğu gibi “tıp”.
n
n Bana göre Besim Durmuş’un bu göreve başlarken kendisinin en büyük dezavantajı Samsunlu olmasıdır.
n
n Yani kendi memleketinde görev yapmanın zorluğunu kastettim.
n
n Dolayısıyla Sevgili Besim Durmuş, daha işbaşı yapmadan tahminin odur ki bizim yerli Zebaniler çoktan göreve başlamışlardır diye düşünüyorum...
n
n Sonuç olarak Besim Durmuş a yürekten başarılar dilerken her bakımdan bu zor şartlar altındaki bu yeni görevinde yüce Allah da kendisinin yardımcısı olsun diyorum
n
n
n
n
n