İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cemil Erkek 3 Mayıs 2018'de Afrin (Suriye)'de Zeytin Dalı Harekatı'nda arama tarama faaliyeti sırasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit oldu. Balıkesir'e şehit ateşi düştü. Bu şehit ateşi sadece Balıkesir'i değil bütün Türkiye'yi yaktı. Ancak, şehit ateşi en çok şehidin çocuklarını, eşini, annesini ve babasını yaktı. Şehit kızının babasının tabutuna minik elleriyle dokunması ise 7'den 70 bütün ülkenin yüreğini acıttı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cemil Erkek'in (32) iki çocuğundan en büyüğü olan 4,5 yaşındaki kızı Melike Ceren babasının Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze arabasında iken babasına dokunur gibi babasının tabutuna dokunması ,çocuksu oyunlar oynaması tanık olanları son derece duygulandırdı . Ülkede harıl harıl seçim çalışmaları yapılırken ,masum iki çocuk bu ülke için en büyük bedeli ödediler. Babaları Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cemil Erkek 4 Mayıs 2018 günü memleketi Balıkesir'in merkez Karesi ilçesinde son yolculuğa uğurlandı. Kahramanlar bu ülke için canlarını ortaya koyup bedel öderken onların cenaze törenlerini elbette Türkiye'nin her yerinden takip ediyoruz. Bedenen orada olamasak bile ruhen duygu olarak orada olmak zorundayız. Bazen hiçbir şey olmamış gibi davrananları görünce kahroluyoruz. Şehit cenazeleri sıradan cenazeler değil. Bu ülkede duyarsız kişiler ve duyarlı kişiler aynı havayı soluyor. Duyarsız kişiler hepimizi üzmeye devam ediyor. Şehidin 4,5 yaşındaki kızı Melike Ceren ve 5 aylık oğlu Salih Enes bundan böyle babalarına hiç dokunamayacak. Şehit çocuklarının ödediği bedel herkesi düşündürmelidir. O çocukların suçu ne? Başkalarının çocukları babaları ile ele ele tutuşup yürürken ,şehidin çocukları babalarının eline dokunamayacaklar. Bundan daha acı bir gerçek olabilir mi? Çünkü yaşamlar tümden altüst oluyor. Hiç empati yapıyor muyuz? Melike Ceren olmak istiyor muyuz? Hiç bir şey kolay olmuyor. Şehit acısı yüreklerde kartopu gibi büyüyor. Bu fotoğrafı şehit ateşinin düştüğü her yerde görüyoruz. Empati yapmazsak, bu acılar nasıl paylaşılır? Ne olur biraz empati yapalım.

İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cemil Erkek ülkesi için en büyük bedeli canıyla ödemiş gerçek bir kahramandır. Mekanı cennet ruhu şad olsun.4,5 yaşındaki kızı Melike Ceren ve 5 aylık oğlu Salih Enes ,artık buz gibi bir mezar taşına babamız diye dokunacaklar. Babalarının mezar taşına her dokunduklarında ise yürekleri cız edecek. Ama şehit babaları ile hep gurur duyacaklar. Keşke şehitler gelmese, çocuklar babasız büyümeseler güzel olmaz mı? Umuyoruz o günlerde gelecektir…