Şanlı bayrağımızı milli bayramlarımızda ve özel günlerde evlerimize, işyerlerimize asmak gerçekten güzel bir davranış. Bu güzel davranışımızı kamu kurumları ile birlikte sade vatandaşlarımızın da hiçbir zorlama olmadan göstermesi şüphesiz alkışlanacak bir davranış. Türk Milletinin şanlı bayrağına saygısı ve sevgisi şüphesiz eksiksizdir. Çünkü biliyoruz ki, şanlı ay yıldızlı al bayrağımız rengini, şehitlerimizin kanının renginden almaktadır. Bundan daha güzel ne olabilir? Şanlı bayrağımız demek şehitlerimizin kanı ve canı demektir. Bu nedenle bayrağımızın yeri her zaman en yükseklerdedir. Asla saygısızlık kabul etmez. Bu nedenle bayrağımızı evlerimizde, işyerlerimizde asarken soluk ve yırtık olmamasına dikkat etmek zorundayız.

Şüphesiz resmi kurumlar milli bayramlarımızda ve özel günlerde bir kanun ve bir nizam dahilinde şanlı bayağımızı kurumlarına asmaya devam ediyorlar. Bu yüzden resmi kurumların bayrak konusunda çok daha dikkatli olduklarını görüyoruz. Diğer taraftan vatandaşlarımızın da şanlı bayrağımızı evlerine ve işyerlerine asma konusunda güzel ve duyarlı bir yarış içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Bu güzel yarışta bazen yıpranmış, yırtık ve soluk bayrakların asılı tutulduğuna tanık oluyoruz. Yıpranmış, yırtık ve soluk bayrakların işyerlerinde ve evlerin balkonlarında asılı tutulmasından elbette rahatsızlık duyuyoruz. Acaba duyarlılık gösterip asanlar yıpranmış, yırtık ve soluk bir bayrağın asılı tutulmasının doğru olmadığını niye düşünmüyorlar. Takibini ve bakımını yapamayan kişilerin şanlı bayrağımızı evlerinde ve işyerlerinde perişan bir halde asılı tutması son derece üzüntü verici bir durumdur. Hiç kimse şanlı Türk bayrağını soluk ve yırtık haliyle bayrak asıyorum diye ortaya çıkmamalıdır. Soluk ve yırtık bayrak asmak en başta şehitlerimize saygısızlıktır. Çünkü şehitlerimizin kanı tertemiz ve asildir. Madem ki Türk bayrağına gerçek rengini şehitlerimizin kanı veriyor, o halde bayrağımıza çok daha dikkat etmek ve özen göstermek mecburiyetindeyiz.

Son yıllarda ülkemizde terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin sayısı artarken, toplumsal duyarlılığında arttığına tanık oluyoruz. Türk bayrağı evlerimizin ve işyerlerinin en güzel köşesinde yerini aldı. Ülkemizin en ücra yerleşim yerlerinde bile şanlı bayrağımız evlerimizi ve işyerlerimizi süslemeye devam ediyor. Bayrağımızı evlerimizde ve işyerlerimizde toplumsal onur ve toplumsal gurur kaynağımız olarak asıyor ve dalgalandırıyoruz. Bugünden tezi yok herkes evinde, işyerinde astığı bayrağını kontrol etsin yıpranmış, yırtılmış ve solmuş Türk bayrağı asmasın. Eğer ısrarla yıpranmış, yırtık ve soluk bayrak asılıyorsa bu saygısızlıktır. Kimse bunun aksini düşünmesin. Herkesin vicdanına soruyorum; soluk ve yırtık Türk bayrağı asmak şehitlerimize saygısızlık değil mi? Kimse bu saygısızlığı ne şehitlerimize ne de Türk Bayrağına yapmasın