ABD Başkanı Trump dünyanın karşı çıkmasına rağmen Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımaktan vazgeçmedi… ABD'nin bu yaptığı Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımak değil, büyük bir felaketin pimini çekmek oldu. ABD'nin büyükelçiliği taşıma kararını uygulaması nedeniyle. Filistinliler Gazze sınırına toplanıp protesto ettiler. Filistinliler sivil ve silahsızdılar. Çocuklar bile İsrail'i protesto etmek için oradaydı. İsrail askerleri çoluk çocuk ayrımı yapmadan kurşun yağdırdı.61 Filistinli şehit oldu, binlerce Filistinli ise yaralandı. Bütün dünyanın gözü önünde İsrail askerleri yine büyük bir katliama imzasını attı. Ama bu katliamda ki imza sadece İsrail'e değil, aynı zamanda Amerika'ya ait bir imzadır… Bu katliamın arkasında duranlar, yanında olanlar insanlıktan nasibini almamış yaratıklardır.

Ortadoğu'daki vicdansızlığın, gaddarlığın ve bütün felaketlerin patentini elinde bulunduran işgalci İsrail binlerce Filistinli'nin haklı protestosunu içine sindiremeyerek masum insanlara kurşun yağdırmıştır. ABD ise Kudüs inadı ile bu katliamın talimatını vererek insanlık suçuna ortak olmuştur. Mazlum, masum, sivil ve silahsız Filistinlilerin haklı tepkisine kurşun yağdıran İsrail askerleri Ortadoğu barışına en büyük kötülüğü yapan taraf olmuştur. İsrail ve ABD'nin yaptıkları utanç verici ve insanlık dışı girişimlerdir. Hiç bir insan vicdanı 8 aylık Filistinli bir bebeğin kurşuna dizilmesini kabul etmez. Kanlı Pazartesiyi belki yenileri izleyecek ama asla kimse yapılanları unutmayacaktır. Kudüs İsrail'in değil, Filistin'in başkentidir. Filistin'in başkentini İsrail'in başkenti ilan etmek Ortadoğu'nun kalbine bomba koymaktır. Dünyanın belası ABD Başkanı Trump, bunu başaran kişi olarak tarihe geçmiştir. Bu övünülecek bir durum değildir. Bu bir İsrail ve ABD klasiğidir. Birleşmiş Milletlerin bile kabul etmediğini Amerika'nın Kudüs İsrail'in başkentidir dayatması asla kabul görmeyecektir. Herkes aklını başına almalı, dünya barışını tehdit eden bu tür girişimlerden ve dayatmalardan uzak durulmalıdır. Hiçbir devlet ben güçlüyüm sadece benim dediğim olur diyerek, dünya barışına ve insanlığa katkı sağlayamaz. Hiçbir felaket hiçbir katliam yapana hayır getirmez. Kimse Hitlere özenmesin, Hitlere özenenin sonu Hitler gibi olur. Trump ve Netanyahu yanlış yapıyor. Her iki liderinde insanlık dersi alması gerekiyor. Sadece Türkiye değil, bütün dünya ayağa kalkmalı Trump ve Netanyahu'ya insanlık dersini vermelidir.

İsrail askerlerinin sivil ve silahsız Filistinlileri katletmesi nedeniyle ayağa kalkan Türkiye 3 gün yas ilan etmiştir. Türkiye'de ilan edilen yas bütün insanlığı utandırmalıdır. 8 aylık Filistinli bir bebeğin hunharca şehit edilmesine hiçbir vicdan sessiz kalamaz. Hiçbir millet yaşananlara seyirci kalmamalıdır. Başta Müslümanlar ve Arap alemi sesini yükseltmelidir. Sadece kınayarak ve lanet okuyarak kötülüklerin önüne geçmenin mümkün olmadığını bilerek hareket edilirse, İsrail haddini de yerini de bilir. Bunun için bütün insanlık bir ve beraber hareket etmelidir. İsrail'in kavgası sadece Filistinlilerle değil, bütün insanlıkladır bunu unutmayalım. İsrail'in şiddetine, ABD'nin bunlara desteğine bin kez daha lanet olsun…