Kudüs'ün kutsallığı vahye dayanır.

Bunun için deİslam davası olan herkesin aynı zamanda da Kudüs davası vardır. Kudüs davası olmayanın İslam davası, İslam davası olmayanın da Kudüs davası yoktur ve olamaz da.

Kudüs yalnız bizim değil, özelde üç ilahi din mensuplarının, genelde ise tüm insanlığın ortak davasıdır.

Vahyin yer yüzündeki son yüklenicisi Müslümanlar oldukları için de insanlık adına Kudüs davasının temsilcisi ve yürütücüsü biz Müslümanlar olmaktayız.

Her ne kadar Yahudiler için Rabb'in dünyayı yaratmaya başladığı yer yada Hıristiyanlar için de mahşerin diriliş mekanı olarak kabul edilmiş olsa bile Yüce Allah'ın haremini savunma ve adaleti ikame etme görevi Müslümanlarındır.

Yüz yıllar boyu bizler bu görevi barış içinde ve liyakatala yerine getirdik.

Kudüs ilk kıblemiz olmasının yanında Miraç gibi bir mucizenin de en büyük maddi ve manevi hatırasını barındırmaktadır.

Ancak Yahudiler için de özel bir kutsallığı olduğunu gözardı etmeyelim.

Örneğin, Yahudiler, dünyanın neresinde bulunurlarsa bulunsunlar ibadet yaparlarken Kudüs'e yönelirler. Kudüs Yahudilerin kıblesidir. Bizim için kabe ne ise onlar için Kudüs odur.

Yahudiler, yemek dualarında Kudüs'ün yeniden inşasını isterler. Amidah adlı dualarını Kudüs'e dönerek yaparlar. Bu dua tüm ibadetlerde cemaat halinde yapılmakta olup Kudüs'ün yeniden imarı talebiyle sona erer. Ayrıca yıllık üç oruçta da Kudüs'ün yıkılış anısına yas tutulur.

Kimilerine göre Kudüs, gökte yaratılıp yere indirilen ve kimilerine göre de Tanrının yaratıma başlangıcının yapıldığı bir şehirdir.

Özetle ifade edeceksek Kudüs Yahudiler için kurtarıcı Mesih'in beklendiği ve dünya krallığının kendilerine bahşedileceği, öldükten sonra da yaratılacakları bir yerdir. Kudüs Yahudiler için adeta dinileşmiş bir toprak parçasıdır

Şimdi sıra bizde:

Kudüs'ü nasıl dava haline getirebiliriz? İsrail ve ABD'yi kınamak için toplanan İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı( İİT) üyelerinin iftar MENÜSÜNDEKİ COCA-COLA ile mi bu iş olacaktır?

Biraz da hep birlikte düşünelim, olmaz mı?

Selam ve sevgi ile…