İnsanlar ve toplumlar kültürleri sayesinde ayakta durur. Kültür, insan ve toplum için vazgeçilmezdir. toplumlar kültürleriyle kendilerini geliştirir ve muhafaza ederler. Kültür bir toplumun en önemli zenginliğidir. Hergün yeni eserler vücüda getiren ;birşeyler üreten insanların yarattıkları eserler sayesinde toplum kendini geliştirir. Kültüre yapılan yatırım neticesini bir günde vermez. Okuyan ,araştıran gençlerle aydınlık yarınlara ulaşabiliriz. Okumak,çok çalışmak , hepimiz için yaşam biçimi olmalıdır. Düşünen ,sorgulayan hazıra konmadan yaptığımız ve yapacağımız güzel işler için hiç durmadan çalışmalıyız.

Çağımız iletişim çağı. Bilginin her gün çoğaldığı ve harmanlandığı bir çağ... Bu çağın gereklerine göre toplum olarak kendimizi hazırlamalıyız. Kentleri yaratan ve yaşanılır kılan biziz. Yani kentte yaşayanlar. Kentlerin ruhunu anlayan, soluyan ve kente kendi kimliğiyle katkıda bulunan bizlerin büyük çabaları sayesinde kentler gelişir. Tarihiyle ,kültürüyle ,gülen çehresiyle kentler bizi mutlu kılar. Kentler bizim içinde yaşadığımız alanlardır. Sinemalarıyla , tiyatro salonlarıyla ,opera ve balesiyle bize canlı olduğunu göstermeye devam ediyor.

İlerlememiz, uygarlığa katkımız hep birbirimizi anlamamızdan ve öyle yaşamak bilincini daima diri tutmamızdandır. Çağı ve zamanı insanımızın daha iyi algılaması ve bu konularda kafa yorması, ekilen kafalarda nasıl daha çok verim alınıyorsa biz de birşeyler başarabiliriz. Zamanı nasıl geçiriyoruz? Yaşadığımız şehir bizim ruhumuza hitap ediyor mu? Biz yaşadığımız şehrin havasıyla mutlu muyuz? Görsel manada zamanın nabzını avuçlarımızda tutarken ruhumuzun derinliklerinden gelen bir memnununiyet duygusuyla yaşadığımız şehri anlamaya ve anlatmaya istekli miyiz?Şehirler, insanıyla ve bağrında yaşayan kültürel değerleriyle mutludur . Zaten insanı mutlu ve huzurlu kılan da bu anlayışlardır. Şehirler gülen yüzüyle her an bizleri bekliyor...Şehrin bu duruşuna ve bekleyişine biz de sevgimizle katkıda bulunmalıyız.

Günümüzde kentler kendi ruhuna seslenen yetişmiş insanıyla mutludur.