Bafra'nın sosyoekonomik ve kültürel yapısını yakından takip edenler bilirler ki, söz konusu siyaset olduğunda çarklar farklı işler.

Genel seçimlerde, adayların kafa kağıdının doğum yeri bölümünde Bafra yazması, ilçenin olmazsa olmazıdır.

Merhum Demirel'in uğur sayarak Bafra'dan verdiği seçim startlarının, güncelliğini yitirdiği yıllardan itibaren söz konusu işleyiş hız kazandı.

Bafralı için parti logosundan önce kişi, vaatten önce samimiyet gelir.

Bu üçlünün bir arada olduğunda ise, kemikleşmiş ideoloji bir kenara bırakılır ve o adaya sahip çıkılır.

1994 Yerel seçimlerinde Merhum Hasan Aslan'ın iki dönem sürdüreceği Belediye Başkanlığı biraz da bu anlayışın sonucunda gerçekleşmiştir.

Ebette ki, o yıllarda MHP Bafra Teşkilatının; bütünsel ekip anlayışı, detaycı çalışma ve halkın nabzını tutan seçim süreci de oldukça etkili olmuştur.

Ülke için büyük önem taşıyan 24 Haziran seçimleri için Bafra'da MHP 94 ruhunu yakalamış görünüyor.

Özellikle Sayın Abdurrahman Çamaş'ın MHP Milletvekilliği aday listesinde 2.sıra da yer almasından sonra.

Abdullah Çamaş'ın adaylığı Bafra'nın geleneksel sahiplenici yapısında kabul görmüş durumda.

Sayın Çamaş'ın ilçeyi ve dolayısı ile bölgeyi yakinen tanımasının yanında, uzun yıllar İlçe başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği yapmış olması, ikili ilişkilerde ortaya koyduğu uzlaşmacı tavır, yapıcı bakış açısı sürecin kendi lehinde ilerlemesinde önemli.

Her şeyden öte bir dava partisi olan MHP'de, dava için şehit vermiş bir ailenin mensubu olması da, ilçenin kendisine olan ilgisini ve teveccühünü artırıyor.

Abdurrahman Çamaş'ın bir diğer avantajı ise, mevcut İlçe Başkanı Sayın Barbaros Turna ve Yönetim kurulu ile hatırı sayılır bir geçmişe dayanan dostlukları.

Ekip anlayışı İlçe teşkilatının tüm birimlerine sirayet etmiş durumda.

Bu çok önemli.

Bilhassa geçmişte aynı dili konuşamamanın, sandıktan hezimete yol açtığı düşünüldüğünde.

Abdurrahman Çamaş'ın, Partilerin listelerini açıklanmasından sonra, tepkinin minimumda olduğu MHP'de listesinde yer alması, tepkilerin ayyukta olduğu diğer partilerden de destek göreceği ortak kanaat.

MHP lideri Sayın Bahçeli'nin açıkladığı seçim beyannamesini, Samsun'a entegre edebileceğine olan inanç, diğer bölge milletvekilleriyle Samsun için vereceği mücadele, Abdurrahman Çamaş için ortaya konan ortak aklın tezahürü.

Teşkilatın kılı kırk yararak oluşturduğu seçim programlarında kendisine gösterilen ilgi, Sayın Çamaş'ın ve dolayısı ile Bafra MHP'nin 25 Haziran sabahı ile ilgili oldukça umutlu olduğunu gösteriyor.

Bir çok ilden her yönü ile büyük olan Bafra'dan, Türkiye'nin kaderinin görüşülüp oylandığı meclise, hangi partiden olursa olsun artık Bafralı isimlerin yer almasını istemek, ilçenin hakkı.

Hayırlısı...