Samsunspor tarihinin en görkemli en coşkulu kongrelerinden birisine tanıklık ettik.
Hafta içerisinde efsane başkan İsmail Uyanığın adaylığını açıklamasından sonra şehirde inanılmaz bir sevinç yaşanırken O Sevinç ve coşku cumartesi yapılan kongre salonuna da yansıdı.
İsmail başkanın salona girişi de salondan çıkışı da görülmeye değerdi. Tabi ki bu kendisisin afrası tafrası yada havası değildi, ki öyle biride değil zaten. Taraftarın sevgi seli sanki bir devlet liderinin salona teşvik ettiğini gösterir gibiydi.
Niye öyle olmasın ki?
Rahmetli Hasbi ağadan sonra onun dönemi hariç ne zaman yüzümüz güldü ki? Elli üç yıllık koskoca bir Samsunspor camiasının Avrupa Serüveni inter toto kupasında Onunla yaşandı. İnter toto kupasını hafife almayalım; Hamburg, Werderbermen gibi Avrapanın büyük camialarıyla O başkan dönemi oynadık. Crystalpalas ı hem içeride hem dışarıda yenerek, bir İngiliz takımını iki maçta da mağlup ederek tur atlayan tek Türk takımı ünvanına sahiptik O başkan döneminde. Ülkemizde, Balkan Şampiyonluğu kupasını müzesine getiren iki takımdan birisi olma ünvanına O başkan döneminde sahip olduk. Türkiyenin en çok örnek gösterilen alt yapısına O başkan döneminde sahiptik.
Onun olmadığı dönemlerde kazandığımız tek ünvan, en çok küme düşen takımlar arasında gösterilerek asansör takım ünvanına sahiptik. Biz efsane başkanla değil küme düşmek, hep hedefe oynayan bir kimliğe sahiptik. Bu Şehirde takımına gönül veren taraftarlar onunla mağlup da olsa hiçbir zaman başı yerde gezmemiştir. Ismail Uyanık başkanının dik duruşu, onların da başlarının dik gezmesinin nedeni olmuştur hep.
Eeee.... yılların yorgunluğu yılların bitkinliği yılların özlemi yılların hasreti. Birileri hizmet için gelir birileri reklam için gelir. En çokta siyasi rant için alet edilmesi kısacası kullanılmasıyla yıllardır bir çoğumuzun kursağında kalmıştır Samsunspor sevgisi.
İsmail Uyanık başkan çok da önemli mesajlar verdi aslında. Hiçbir ayrım kayrım yapmadan spor adamlarından iş adamlarına kadar herkese birlik beraberlik çağrısı yaparak taraf olarak görünmedi.
Oluşturduğu yönetime bakacak olursak; olsaydı ya da olmasaydı diyebileceğimiz isimler elbette var olabilir ama biliyorum ki İsmail başkanın da bir bildiği vardır. Şunu biliyorum ki sportif anlamda En büyük desteği, yönetim listesinden ziyade, başarılı olduğu yıllarda futbol oynayan marka olmuş Celil Serkan Ercan Cenk gibi isimlerden alacaktır. Özellikle Celil Sağır bu oluşumda ki projenin en çok emektarlarındandır.
Evet şimdi onlar kurtuluş reçetesi için çalışmalarına başladılarsa , taraftarımız da yeni sezon öncesi kombineler çıkar çıkmaz tüketip yok sattırmalı ki, efsane başkanda evet bu taraftar arkanızda demeli. Passolig bahanesi olmayacağına göre bir bahanemiz de yok demektir.
Haydi bakalım yeni bir oluşum yeni bir başkan, yeni bir lig her şey sil baştan. Yine özellikle büyükşehir belediye başkanımız Zihni Şahin Beyefendi hem şehrimiz hem de takımımız adına büyük bir şans. Çünkü pek alışık değiliz bir B.B. Başkanının Samsunsporu kucakladığına. Şehrimizdeki bu son gelişmeler şehrimiz insanını da heyecanlandırırken, düştüğümüzü unutturan sevinç olarak hafızalarımıza yazıldı.