'Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş' olarak nitelendirilen Ramazan ayının son on gününe girmiş bulunuyoruz.

Birkaç gün sonra da içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi vardır.

Peygamberimiz (sav), 'Kadir gecesini, Ramazan'ın son on günün teklerinde arayınız' buyurmuşlardır.

Yetimlerimize, yaşlılarımıza ve fakirlerimize bakalım. Hal, hatırlarını sorup gönüllerini alalım ve Allah'ın şu kutsi hadiste işaret ettiği merhameti gösterelim:

'Ey İnsanoğlu! Çok lambalar vardır ki, onların her birini rüzgar söndürmüştür. Nice ibadet eden vardır ki, bunları, kendi nefislerini beğenmeleri bozmuştur. Nice zengin vardır ki, bunları mal çokluğu bozmuş ve yoldan çıkarmıştır.Nice fakir vardır ki, onları fakirlik yoldan çıkarmıştır.

Nice sağlam yapılı kimseler vardır ki, onları sağlık bozmuştur. Nice hastalar vardır ki, onları hastalık yoldan çıkarmıştır. Nice alim vardır ki, onları ilim bozmuştur.

İzzetim ve Azametim hakkı için: Eğer ibadet eden ihtiyarlar, samimiyetle Allah'a itaat eden gençler, süt emen çocuklar ve otlayıp yayılan hayvanlar olmasaydı, üzerinizdeki göğü demir yaratırdım, altınızdaki yeri sert bir kaya ve toprağı da kül ederdim. Gökten de size bir damla su indirmezdim ve yeryüzünde de sizin için nebat bitirmezdim ve azabı üzerinize su döker gibi dökerdim. Ancak bu sayılanlar mevcut olunca, gelmesi gereken musibetler de imkansız olmuştur. Kuvvet ve kudret ancak yüce ve büyük Allah'ındır.'

Evet, hep birlikte rahmet denizine dalma zamanıdır.Bu dünyanın öbür yüzüne de bakalım. Sonra kötü süprizlerle yüzleşmek zorunda kalmayalım. Selam ve dua ile…[email protected]