Şehitlik ve gazilik konusunda eşit davranılmadığını zaman zaman çıkarılan bin bir çeşit kanundan bunu rahatlıkla anlıyoruz, ama biliyoruz ki şehitlik ve gazilik kavramları kesinlikle ulvi kavramlardır. Her iki kavramda maddi bir bedelle satın alınamayacak kadar değerlidir. İşte bu yüzden Türk milleti için şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış kişilerdir. Onlar için ne yapılsa azdır. Bu konuyla ilgisi olanlar biraz düşünsünler yapılanlar ve yapılmayanlar nedir? Buna göre gerekli adımları atsınlar.

Biliyoruz ki, şehit annesi tek kelimeyle şehit annesidir. Aynı şekilde, şehit babası da şehit babasıdır. Evli şehidin anne ve babası olmak ,o anne ve babaları yok saymak olmamalıdır. Buna çok dikkat edilmelidir. Ne acıdır ki, kanun koyucular bu noktada ayrım yapıyorlar. Halbuki acı her ikisi içinde tarifsiz şehit acısı… Evli şehitlerin anne ve babaları dış kapının dış mandalı değildir. Biz böyle düşünüyoruz da kanun öyle demiyor. Kanunlar açık eğer bir anne veya bir baba evli bir şehidin anne veya babası ise haklar konusunda maalesef cimri davranıyor. En başta evli şehidin anne veya babasına göğsünde taşıyacağı bir madalya hakkı tanımıyor. O manevi duyguyu yürekten yaşamak isteyen evli şehitlerin anne veya babası bekar şehitlerin anne veya babasının göğsünde taşıdığı madalyayı görünce adeta yıkılıyor ve biz anne baba değil miyiz? Düşüncesi ile boğuşuyorlar. Evli şehitlerin anne veya babalarına da göğüslerine takabilecekleri bir madalya verilse o anne ve babalar son derece onure edilmiş olurlar. Bu gerçek şehit anne ve babalarına moral vermek olur. Bu konuda herkes bir adım atmalıdır. Her hafta hiç aksatmadan şehidinin mezarını mutlaka ziyaret eden şehit annelerimizden bu vefa esirgenmemelidir. Evli şehitlerin anne veya babaları araç alımında ÖTV muafiyetinden faydalanamıyorlar. Bekar şehitlerin anne ve babaları bu hakları kullanabiliyor, Evli şehitlerin anne veya babaları TOKİ'den faizsiz ev kredisi kullanamıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu kendi maaşı olmayan evli şehidin annesine sadece 125 TL Ramazan İkramiyesi ödüyor. Bu rakamın altında yapılan sadaka gibi ödemeleri de biliyoruz. Bu durum ayrımcılık değilse nedir? 24 Haziran seçim vaatleri birçok kesime bol keseden verilirken şehit acısı ile yürekleri yanan evli şehitlerin anne ve babaları yine hiç hatırlanmadı. Evli şehitlerin anne ve babalarına ödenen maaşın ise son derece düşük tutulduğu ortadadır. Kimse biz daha önce şehitlerimiz için ne yapsak azdır sözünü defalarca söyledik o sözümüzü unutmadık bile demiyorlar. Bazı sözlerde şehidin naaşı ile birlikte kara toprağın kara bağrına bırakılıyor. Bu durum elbette biz şehit yakınlarını üzüyor ve huzursuz ediyor. Evli şehitlerle bekar şehitlerin anne ve babaları arasında devlet ayrım yaparsa üvey babadan ne farkı kalır? O yüzden devlette empati yapsın.

Hak hukuk konusunda şehitlerin evli ya da bekar olmalarına bakılmaksızın onların annelerine ve babalarına ayrımsız ve eşit davranılmalıdır. Şehit anne veya babası yetim muamelesi dışında özel bir statü içersinde değerlendirilmelidir. T.C Anayasası'nın 10. maddesi buna izin vermektedir. Hatta bunu emretmektedir. Ne yazık ki kimse bu konuda bir şey yapmıyor. Hatırlatıyorum evli şehitlerin anne ve babaları haklar konusunda eşitlik istiyor!