Bayram sevinç demektir.

Bayram özgürlüktür.

Bayram dayanışmadır.

Bayram sevgidir.

İslam coğrafyasında bütün bunları bir arada toplayan kaç Müslüman vardır? Kanlarının oluk oluk aktığı ve bir o kadar da horlandığı insanların sevinci olur mu?

Batılı emperyalistlerin hegemonyası altında sömürülen ve hakaret edilen insanlar özgür olur mu?

Müslümanların bir kısmı açlıkla pençeleşirken diğer bir kısmının sefahat denizinde yüzenlerin dayanışmasından söz edilir mi?

Müslümanların mezhep ayrılıklarını din ayrılıklarının da ötesine taşıyıp birbirlerini katlettikleri yerde sevgi olur mu?

Bayram islam'ın tutsak Mekke döneminin değil, özgür Medine toplumunun simgesidir.

Medine'de özgürlük var, tarihin kaydetmediği ensar-muhacir Müslüman dayanışması var. Ama hiçbir zaman siyasi düşüncelerinden dolayı birbirlerini itham etmeyen bir topluluk var.

Mücadele Müslümanlar arasında değil, hak ve batıl adına yapılmaktadır.

'Niyet hayır akıbet hayır' buna derler işte.

İslam coğrafyasında kör bir dövüştür devam ediyor.

Bu kör dövüşün arkasında var olan emperyalist güçleri göremiyor Müslümanlar. Kuklayı oynatanları göremedikçe de bu kan durmayacak, bu kin yok olmayacak, sevgi, barış ve özgürlük ismi var olup kendisi olmayan Arap masallarındaki anka kuşu gibi olacaktır.

Bunun için başta Türkiye'miz olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki olumsuzluklar kalkmadıkça bayramı bayram gibi yapamıyoruz.

Yetimlerimiz ve mazlumlarımız gülmedikçe gülemiyoruz, sevmedikçe sevemiyoruz. Bunun için de bayramı bayram gibi- maalesef- yapamıyoruz.

Bu buruklukla bayramınızı kutlarken umutlarımıza bahçıvanlık yapıyor sevdalarımıza türkü yakmaya devam ediyoruz. Selam ve sevgi ile…[email protected]