Kıyasıya ve ölesiye bir siyasi mücadele ve yarışı vardır.

Hiç hatırlamadığım kadar gri- kirli propaganda vardır.

Köyümüzde rahmetli bir ninemiz vardı.

Televizyon ekranında hoplayarak ve zıplayarak türkü okuyan bir kadına işaretle; ' bu kadın niçin bu kadar zıplayıp hoplamaktadır' diye yanındakilere sormuştur.

Yanındakiler de Nene, 'ekmek mücadelesi için' şeklinde cevap vermişlerdir.

Nene de, ' Çocuklar ,bir lokma ekmek için bu kadar zıplayıp hoplamaya gerek var mı'demiştir.

Dip tarafında ölümsüz davasını yerleştiremeyenlere şaşar ve de acırım.

Bütün bir dini ve insanlık değerlerini kendi yaşamı adına feda etme cinayetlerini işleyenler acaba neyi dirilteceklerdir?

İşte böyle çirkef bir ortamda herkes birbirini kirletmeye çalışmaktadır.

Bunlardan biri de legal ve illegal(yeni parti için pusuya yatmış) Milli Görüş kadrolarıdır.

Oysa bu konu bir parti konusu değildir.

Aslında Milli Görüş, bir partinin sınırları içinde hapsedilemeyecek kadar geniş bir alanın konusudur. Ancak ne vardır ki, bölünmüş olduğu üç ana bölümün temel dinamikleri Milli Görüş'ü diriltmeye yetmemektedir.

Çünkü mevcut iktidarın sunmuş olduğu hazırbulunuşluk ortamı da fevkalade etkilidir..

Merhum Erbakan Hoca'nın sahip olduğu vizyon, en zor şartlarda bile içinde bulunduğu kafesi havalandıracak bir delik bulurdu.

Oysa bugün, gerek legal ve gerekse illegal(pusuda bekleyen) kadroların böyle bir vizyonu yoktur. Sosyal medyaya kadar alenilik kazanmış ithamlar ve karalamalar Milli Görüş'ün adeta cenaze marşları gibidir.

Belirtelim ki, gerek legal ve gerekse illegal(parti olarak ortaya çıkma hazırlığı yapanlar) kadroların hiçbirinde merhum Hoca'nın ne vizyonu ve ne de misyonu vardır.

Bu konuda yalnız bir örnekle yetinmek istiyorum: Yeni parti hazırlayanlar, hoca CHP ile ve taklitçi ikizlerden biri olarak her zaman gösterdiği AP ile işbirliği yapmamış mıdır?

Fazilet Partisinin kuruluş bildirgesinde Avrupa Birliği üyeliği yok muydu?1980 sonrasında başta tarikat liderleri olmak üzere aleyhine çalışanlara karşı bugün birbirlerinize karşı kullandığınız ifadelerden herhangi birini kullanmış mıdır? Kurulmuş saatin akrep ve yelkovanına bağlı sahte horoz ötüşleriyle bu olmuyor. Selam ile…