Günlerdir şehirde bir bayram havası yaşanıyor. İsmail Uyanık başkanın gelişiyle şehirde pozitif rüzgar esiyor.
İyi güzelde hiç endişemiz yok da değil...
Çünkü bu lig o kadarda kolay geçecek bir lig olmayacak. Kırmızı ve Beyaz grup diye ayrılan on sekizer takımdan oluşan toplamda otuz altı takımdan üç tanesi bir üst lige çıkacak, otuz üç tanesinin hayalleri yine suya düşecek.

Gümüşhanespor, Menemen Belediyespor gibi takımlar kaç sezondur milyonlarca paralar harcadılar. Bu sezon içinde inanılmaz transferlerle sezon hazırlıklarına başladılar. Bizim gibi yine A.Ş. olan takımlar var, bunların birçoğunun ekonomik sıkıntıları yok. Yıllardır bu ligin tozunu yutan takımlar var. Sen Süper Lig takımı kursan da eğer kafa olarak bu lige hazırlanamazsan seni hallaç pamuğu gibi savururlar.

Dikkat ederseniz, Ziraat Türkiye Kupası'nda en ilginç sonuçlar bu ligin takımlarıyla oynanan eşleşmelerde oluyor. En basit örnek Samsunspor iki sezondur kupada Menemen Belediyespor ve Ankara Demirspor'a yani bu ligin takımlarına elendi. Hatta bazen Süper Lig takımlarının da bu ligin takımlarına eğlendiklerine sıkça şahit oluyoruz. Neden olarak bu iki takım yada lig arasındaki kalite farkından değil sadece kafa olarak rakip takımın bulunduğu ligi küçümsemeyi gösterebiliriz.

Bu ligde scout ekiplerine çok iş düşüyor. Futbolcu takibini ekranlardan izleyerek yapamayacaklar, çünkü bu ligin maç yayını yok. Gerek TFF 1. Lig'de, gerekse Süper Lig'de isim yapmış kadroya giremeyen isimlerden kadro oluşturulursa sonu hüsran olabilir. Bu yola bu ligin hocası bu ligin isim yapmış oyuncularıyla çıkalım. Samsunspor isminin ağırlığını bilen başarıya aç oyuncular bize savaş kazananlar olacaktır.

İsmail Başkanım, 'Samsun amatöründen dörder oyuncu alsak biz %90 bu ligden yine çıkarız' diyor. Ben de diyorum ki; ah be başkanım senin bıraktığın o eski Samsun yok. 13 yıldır büyük Samsunspor camiası dibe vurdukça tribünleri de kan kaybetti.
Bakınız, malumunuz seçim arifesindeyiz. Öncelikle hayırlara vesile olacak bir netice çıkması temennimiz.
Konumuza gelince, iktidar partisi geldi Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık yüz elli bin kişi vardı, muhalefet partiler geldi yine nereden baksanız binlerce insan meydana akın etti. Peki Samsunspor tribünlerini oluşturan taraftar kitlesi O meydanlarda yan yana durmayan ama tribünlerde omuz omuza veren kısacası A partisinden, B partisinden ve C partisinden oluşan ama ne yazık ki en kötü gününde on bin kişinin toplanamadığı Samsun halkını hatırlatmak lazım. Taraftar tribüne taraf olarak değil tek yumruk olmak için çıkmalı.

Dediğim gibi endişemiz yok değil, büyük olalım büyük duralım ama büyük konuşmayalım. Haaa İsmail başkana güveniyoruz belki ama bazı gerçekleri hatırlatmakta fayda var. Çünkü gerek futbola gerekse Samsun'a uzun süre uzak kaldı.
Sağlam adımlar atalım bu ligden çıkalım, aksi halde boğulur gideriz.