2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yapılmıştır.

Öncelikle ifade edelim ki, seçimin galibi aziz milletimiz ve hükümetimizdir.

Neden mi?

Her şeyden önce seçimin güvenli bir şekilde yapılıp sonuçlanmasından sorumlu hükümetlerdir. Bu konuda hükümetimiz 56 milyon seçmenimizin güvenli bir şekilde oyunu kullanımını sağlamıştır. Herkes rahat bir şekilde evinden çıkıp sandığa güvenle yürüyerek oyunu kullanabilmiştir. Allah'a ne kadar şükretsek azdır.

Aziz milletimiz de emniyet tedbirlerine uyarak oy kullanmaya gitmiştir.

Bu anlamda gerek hükümet ve gerekse aziz milletimiz başarılı sınav vermişlerdir.

Seçimin bir de siyasi başarıları vardır. Bunun da muhatabı siyasi kişiler yada partilerdir.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 14 siyasi partinin desteklediği aday Sayın Erdoğan'ın karşısında ancak % 38 oy alabilmiştir. Sayın Erdoğan bu seçimleri % 51,79 oy oranıyla ipi göğüslemişti. Bütün siyasi partiler bir taraf, Sayın Erdoğan ise diğer tarafta yer almıştı.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise aktif olarak MHP seçmeninin desteği ile %52.5 dolaylarında oy alarak Başkan seçilmiştir. Eski oy tabanındaki kaymalara rağmen bu oran bir başarıydı.

Nedeni ise almış olduğu oyların meşruiyet zeminiydi. Bu demokrasi ve sistemin oturması için de son derece önemliydi.

Bunun dışında İyi Parti hariç tüm partiler kaybetmiştir.

Herkes MHP için başarılı demektedir.

Anketçilerin öngörülerine göre başarılı kabul edilmektedir. Oysa işin başından beri MHP'nin durumunu koruyacağını söylüyorduk. Bunun nedeni ise MHP'nin bir kadro partisi olduğunu bilmemizdendi.

İyi Partiyi, küskün seçmenlerin buluştuğu yer olarak görmüştük. Pek yanıldığımızı da söyleyemiyoruz. Gerçi İyi Parti yöneticileri bekleneni bulamama gibi bir şaşkınlıkları var olduğunu biliyoruz. Bize göre beklenenin üzerinde bir performans sergilemiştir. Anketçilerin öngörülerine bakmıyoruz. Çoğu kez algı operasyonları için malzeme oluşturmaktadırlar.

Seçimlerin milletimiz ve ümmet için hayırlara vesile olması temennisiyle selam ve sevgiler…