Seçim gündemde yokken, kesin bir dille bedelli askerlik yok diyenler seçimlerle birlikte çark ettiler. Bedelli askerlik 24 Haziran 2018 seçimlerinde iktidar ve muhalefet kanadının seçimin önemli vaadleri arasında yer aldı. Herkesin tek derdi seçimi kazanmaktı. Siyaset bu. Başka ne denilebilir ki!

Gün geçmiyor ki, şehit cenazesi haberleriyle sarsılmayalım. Seçimden önce de şehitler geliyordu, seçimler bittikten sonra da şehitler gelmeye devam ediyor.

24 Haziran 2018 seçimlerini bitirdikten bir gün sonra kamuoyu yeniden bedelli askerlik konusunu tartışmaya başladı. Öyle anlaşılıyor ki bedelli askerlik çıkacak. Vatan evlatları da ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güvenliği için haini bol bir coğrafyada canlarını ortaya koymaya devam edecekler. Onlar asla bir adım geri atmıyor, bedel ödenecekse vatan için gözlerini kırpmadan can veriyorlar.

Bu defa acı haberin adresi Kahramanmaraş'ın Ekinözü ile Nurhak ilçesi arasındaki Engizek Dağları bölgesi idi. 27 Haziran 2018 günü güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında bu bölgede çıkan çatışmada 1 uzman çavuş, 1 güvenlik korucusu şehit düştü. Şehitlerin acı haberini bedelli askerlik konusunu konuşanlar ne kadar duydu bilmiyoruz. Ne acıdır ki şehitler vermeye devam ediyoruz. Her defasında bu son olsun diyoruz. Biz bıkmadan usanmadan bu son olsun demeye devam ederken; hainler de asker, polis ve sivil vatandaşlarımızı şehit etmeye devam ediyorlar.

Terörle mücadele uzun soluklu ve sıkıntılı bir mücadeledir. Bu süreçte milletçe, devletçe sabrımız test edilse de hainlerin sonu mutlaka gelecektir. Biz bu ülkenin sıradan insanları olarak buna inanıyoruz. Ama birilerinin de şehitler gelirken, seçimleri fırsata çevirip bedelli askerlik konusunda ısrarcı olmasını şehit yakınları olarak içimize sindiremiyoruz. Unutmayın, şehit cenazeleri lüks konutlardan seçkin semtlerden kaldırılmıyor. Şehit cenazelerinin çıktığı evler, mahalleler hep aynı. Bedelli askerlik beklentisi içerisinde olanların ekonomik durumları da belli. Açık ve net söylüyorum ülkemizde ekonomik bir eşitsizlik var. Fakirimiz çok fakir, zenginimiz ise çok zengin. Bu yüzden bedelli beklentisinin sürekli gündemde tutanlar ayıp etmiyor mu?

Her şehit cenazesinde vatan evlatlarını kara toprağın kara bağrına ellerimizle bırakırken, şehitler ölmez vatan bölünmez diyoruz. Askerliğini bedelli yapmak isteyenler bu gerçeğin farkındalar mı? Askerlik konusunu bir türlü eşit hale getiremedik gitti. Sefada, cefada her eşit vatandaş için aynı olmalıdır. Öyle anlaşılıyor ki, bedelli askerlik, parası olanlar için her zaman gündemde olacak. Şehitler geliyor, bedelli de geliyor. Bu çelişkiyi anlamakta zorlanıyoruz. Şehitler gelirken bedelliye ara verilemez mi? Şehitler gelirken bedelli askerliği çıkarmak şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz mı?

Şehitler gelirken empati yapma zamanıdır. Kim empati yapar, kim yapmaz bilmiyorum. Ama bir şehit yakını olarak bildiğim tek bir şey var, ateş düştüğü yeri yakıyor, Biz istediğimiz kadar içimize sindirmeyelim, öyle anlaşılıyor ki parayı bastıran bedelliyi içine sindirecek. Bu ülkede ne af ne de bedelli biter bekleyenlere hayırlı olsun. Ben kendi adıma şehit yakını olarak içime sindiremiyorum, Bu şehitler lüks olmayan konutlardan ve lüks olmayan semtlerden çıkıyorsa bunun nedenini bedelliyi düşünenler bir kez olsun düşünmelidir. Hala bedelli isteyeceklerse de, onların bileceğidir.