Yeniçağ Gazetesi ülkücü bir gazete; yıllarca MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi destekledi. Meral Akşener genel başkanlığa soyunduğu andan itibaren de hep Meral Akşener'in ve arkadaşlarının yanında yer aldı.

Bu gazetede iki gün önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın 24 Haziran seçimleriyle ilgili bir haber vardı. O haberde ki 'Biz 7 ayda 50 yıllık parti kadar oy aldık' cümlesine takılıp kaldım. Böyle bir cümleyi nasıl kurulabilmiş? Hayret hem de ne hayret!

Bu cümleyi kuran sıradan biri değil, şimdilerde yolunu ayırmış ya da ayırmak zorunda kalmış olsa da, siyasete o 'elli yıllık' dediği partinin çatısı altında adım atmış, milletvekili, bakan ve parti yönetici olmuş birisi. Yolun ayrılmasını anlarım da eski yolu hafife almayı ve eski yol arkadaşlarıyla alay etmeyi anlamam, anlayamam. Bu tavır benim davanın büyüklerinden, önderlerinden gördüklerime de yapıma da terstir.

Kastedilen o '50 yıllık parti' Sayın Koray Aydın'ın siyasi ömrünün yarıdan çok fazlasını en üst makam ve mevkilerde geçirdiği MHP olsa gerek. Kısa bir süre de olsa ülkede 'Milli Merkez' olmak gibi bir büyük iddianın rüzgarını estiren İyi Parti'nin sonunda birçoğunun bünyesinden koptuğu Milliyetçi Hareket Partisi'ni yakalamak ya da geçmekle teselli bulması, bulur olması hazin değil mi?

Adama sormazlar mı ya da sorarlar mı bilmem, ben sorayım bari: Siz bunun için mi ayrıldınız partinizden ve bunun için mi kurdunuz yeni partinizi? Milletin karşısına bu küçük hesapla mı çıktınız? Bu kadar küçük müydü hedefiniz?

İyi Parti 24 Haziran'da başarısız olmuştur. Bu başarısızlıkta Sayın Koray Aydın'ın sorumluluğu 'taşıdığı sıfat' ve 'sahip olduğu yetkiler' itibariyle herkesten fazladır. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak hem birçok yerde yaşanan teşkilat yetersizliklerinden hem de liste yanlışlarından herkesten önce o sorumludur ve ona düşen öncelikle mağlubiyeti ve o mağlubiyetteki sorumluluğunu kabul ve itiraf etmektir. Bir sonrası mı? Arife tarif gerekir mi?

Burada bir hususu da özellikle belirtmek istiyorum. Kimileri Sayın Aydın gibi '50 yıl' diye yuvarlıyor, kimileri de 49 yıla indiriyor MHP'nin tarihini. Hayır beyler, MHP ne elli yıllık bir partidir ne de 49 yıllık. MHP 53 yıllık bir partidir. Zira Alparslan Türkeş aktif siyasete 31 Mart 1965'de arkadaşlarıyla Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne girerek başlamış, o yılın 30 Temmuz'unda parti genel başkanı, 10 Ekim'inde de Ankara milletvekili olmuştur. MHP'nin tarihini 1969'dan başlatmak Alparslan Türkeş'in o dört yıllık mücadelesini yok saymak olur ki buna kimsenin hakkı da yoktur, gücü de yetmez.