Şehitlerin üzerinden devam ettirilen o sert tartışma eminim ki, şehit yakınlarının çoğunluğunu hatta tamamını çok üzüyor ve rahatsız ediyor. Çünkü hiçbir şehit cenazesi kimsenin siyasi şov yeri değildir. Şehit cenazeleri bir ve diri olmak için buluşacağımız yerlerdir. Orada vatan vardır. Orada bayrak vardır. Orada millet vardır. Orada din vardır. Orada namus vardır. Orada bir hilal uğruna can vermiş kahraman vatan evladı vardır. Kısaca orada hepimizin ortak değeri olan şehitler vardır. Şehit cenazesinde kimseye siyasi şov yaptıramayız, kimseye siyasi malzeme veremeyiz. Mümkün olsa da hepimiz ayrımsız şehit cenazelerine en önde katılabilsek. Bundan daha vefalı ve anlamlı ne olabilir ki!

Terörle siyasi irtibatlı ve iltisaklı olanların şehit cenazelerine katılması mümkün değildir. Bu gerçeği bu ülkede yaşayan herkes bilir. Onlar da zaten şehit cenazelerine katılmazlar ve hiçbir şekilde katılamazlar. Bunun dışında kalıpta şu siyasi görüşten, bu siyasi görüşten kim varsa, kimsenin de onlara bir kısıtlama koymaya kalkması doğru olmaz. Bunun adı yargısız infaz olur. Öyle ki, o siyasi görüşten de bu siyasi görüşten de vatan evlatları ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit düşmektedir. Hiçbir şehidimiz için şu siyasi görüştendi, bu siyasi görüştendi şunun adamıydı bunun adamıydı diyerek cenaze töreni düzenlenmiyor. Bu gerçeği asla unutmayalım.

Şehitlerimizin cenazelerine hiçbir mazeret üretmeden mutlaka katılmalıyız. Eğer biz şehit cenazelerinde bölünürsek, şehitlerimizin kemikleri inim inim sızlar. Böyle ayrımcı davranmaya hiç birimizin hakkı yoktur. Şehit acısı ortak acıdır. Ben şehit ağabeyiyim ama benim şehit ağabeyi olmam şehit kardeşimi tek başıma sahiplenmeme yetmiyor. Çünkü şehit kardeşim, şehidimiz ve bütün şehitlerimiz Türk milletinin ve Türk vatanın evladıdır. Şehidin sahibi de sadece ailesi değil, bütün Türk Milledir. O hepimizin şehididir. Bir şehit yakını olarak ben, şehidimizi sahiplenen kişinin siyasi görüşüne göre hareket etmem, edemem. Vefalı olana, durması gerektiği yerde durmasını bilene, şehidinin ve ailesinin yanında olana, ikiyüzlü davranmayana bir şehit yakını olarak her zaman saygı duyulmasını isterim.

Şehit cenazeleri kesinlikle bir siyasi görüşü öne çıkarma ya da bir siyasi görüşü karalama yeri değildir. Kısaca şehit cenazeleri kimsenin siyasi şov yapacağı yerler değildir. Biz şehit yakınları, şehit cenazelerinde siyasi şov istemiyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan bütün siyasileri de mütevazı ve ağırbaşlı kimlikleriyle elbette şehit cenazelerinde görmek isteriz. Kimse unutması ki şehit cenazeleri siyasetin değil, acıların paylaşıldığı yerdir. Hiçbir tarifi olmayan şehit acısına herkes ortak olmalıdır. Acılar paylaşılınca acının odağında olanlar dayanma gücü bulur. Şehit cenazeleri siyasi şov yeri değildir, anlayın artık.