'İnsanlar bir' e ayrılır: İyi insanlar diye. Ötekiler insan değil zaten…'

Bir 'idam çığırtkanlığı' dır, gidiyor. Aslında elbirliğiyle yarattığımız 'çürümüş bir toplumu' kamufle etmek, suçu üç-beş sapığa yıkarak sorumluluktan sıyrılmaya çalışma kolaycılığıdır bu.

Onlar zaten kaybetmiş, kaybolmuş ve kaybedecekleri hiçbir şeyleri olmayan 'zavallılar'dır.

Onlar, bu dünyanın güzelliklerinden nasibini alamamış, sevgisiz büyümüş, muhtemelen istismar edilmiş (her alanda) karanlık yaratıklardır. Bütün katiller, sapıklar, elindeki gücü kendi çıkarı için kullanan zalimler aynı kumaştan oluşmaktadırlar. Hepsi, iyi insanları huzursuz, mutsuz eden 'yaşayan ölüler'dir .

İnsan; düşünen, öğrenen, üreten, seven bir canlıdır. Bir çiçeğe, bir kelebeğe, bir çocuğa bakarken içi titremeli; bu duyguyla, yeni güzellikler yaratmak için çaba göstermelidir.

Çocukları, kadınları…aşağılayan, ezen, istismar eden, taciz-tecavüz edip öldürenleri 'idam' etmek, toplumsal çaresizliğimizin tescili olur. Çünkü, 'biz çocuklarımızı, kadınlarımızı koruyamadık', 'çürüyen toplumun ürettiği bu zavallılara engel olamadık' demenin, sorumluluktan sıyrılmanın ifadesi olur!..

İdam, suç işlendikten sonra uygulanacağı için, siz masum insanları( çocukları, kadınları…) zaten koruyamamış olacaksınız. Basiretsizliğinizi gizlemek için de 'yaşayan bir ölüyü' öldürerek vicdanınızı temizleyeceksiniz. Bu işin kolayına kaçmaktır.

Öte yandan idam, bizim ülkemizde de, canilerden çok, hep muhaliflere yönelik bir silah olarak kullanılmıştır. Yine öyle olacağına ilişkin kaygılar da yersiz değildir.

Türkiye, AB anayasasını imzalayarak idamı kaldırmıştır. Çağdaş dünyaya sırtını dönüp tam anlamıyla bir Ortadoğu ülkesi olmak istemiyorsak, idam yerine, eğitimden başlayarak bütün kurumlarımızı seferber ederek sağlıklı kuşaklar yetiştirmemiz gerekiyor.

Cezaevlerinde, yurtlarda tecavüze uğrayan erkek çocuklar… Tarikat yurtlarında yanan kız çocukları…Çok küçük yaşta evlendirilip hastanelerde gizlice doğum yapan çocuk anneler… Son sekiz yılda kaybolan 104.531 çocuk… Zor işlerde güvencesiz çalıştırılan 1 milyonu aşkın çocuk işçi… Nitelikli eğitim alamayan milyonlarca çocuğu da unutmayarak…

'Yüzleşmediğiniz karanlık kaderiniz olur…'