Herkesin kendine göre hedefleri vardır. İnsanı hedefe götüren yollar farklı farklıdır.Kimisi köstebek tepeciğini tırmanılamayacak kadar yüksek görür. Kimisi de en yüksek tepeleri köstebek tepeciği kadar küçük görür. Bu durum gerçekten kaçmak anlamında değil. Tepeler ne kadar yüksek olursa olsun onun ulaşılmaz olmadığını bilmektir önemli olan . İnsanda var olan başarma tutkusu çok önemlidir. Yeter ki insan bir şeyi başarabileceğine inansın. İnsan azmi ve iradesi karşısında hiçbir güç duramaz.

1903 yılında bir banka müdürü, önüne gelen kredi talebini inceliyordu. Kredinin istenme sebebini okuyunca yüzünü buruşturdu ve üzerine "Reddedildi" mührünü vurdu.

Kredi talebinin geri çevrildiğini duyan Henry Ford , derhal müdürün yanına çıkarak , "Nasıl böyle büyük bir projeyi geri çevirebilirsiniz?" diye sordu.

Banka müdürü kendinden emin bir şekilde ; "Otomobil ancak geçici bir moda olabilir. Bu tarz geçici işlerle uğraşacak vaktim yok," dedi.

Bu sözler üzerine Henry Ford odayı terkederken şunları söyledi: "Bir gün yollarda at arabaları kalmayacak ,tüm ulaşım otomobille sağlanacak."

Henry Ford başarıya ulaşana kadar beş kez iflas ederek her şeye yeniden başlamak zorunda kaldı. Karşısına çıkan sayısız engele rağmen vizyonunun genişliği ve ona ulaşma arzusu sayesinde otomobil sektörünün kurucusu ve bir numaralı ismi olmayı başardı.

"Dağları oynatabileceğine inananlar bunu yaparlar.İnanmayanlarsa bunu yapamazlar. İnanç insanın yapma gücünü harekete geçirir."