Kurban ibadeti Müslüman'ın Allah'a yakınlaşmasını, gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda edebileceğini, din kardeşleriyle bunu paylaşabileceğini gösteren önemli bir işarettir. Kurban ibadeti İslam inancının temel taşıdır. Kurban ibadeti ihtiyaç sahipleriyle yakınlaşmayı, paylaşmayı öne çıkarır, toplumsal huzura, refaha, berekete ve mutluluğa katkı sağlar.

Günümüzde yaşadığımız şehirler hızla büyümekte, buna bağlı olarak ihtiyaç sahipleri artmakta kurban kesim ve dağıtımında ciddi sorunlar yaşanabilmekte, doğru adresi bulmak zorlaşmaktadır. Bu noktada vekaleten kurban kesimi özellikle tercih edilmektedir. Çünkü insanlar kurban kesme ibadetini kusursuz ve tam anlamıyla yerine getirme isteğindedir. Zaten doğru olanı da budur. Ülkemizde bağış yoluyla vekaleten kurban kesen bir çok dernek, vakıf ve kuruluş bulunmaktadır. Madem ki kurban bir ibadettir, vekaleten kurban kesimi de ehil ellere yaptırılmalıdır. Hem kurban ibadetini yapalım, hem de bu ibadetimiz güvenilir ellerde yapılsın istiyorsanız, kurbanlarınız için TSK Mehmetçik Vakfına vekalet verebilirsiniz. Çünkü TSK Mehmetçik Vakfı gerçekten doğru ve güvenilir bir adrestir. TSK Mehmetçik Vakfı 1995 yılından beri yapmış olduğu kurban kesim faaliyetleriyle halkımızdan, bağışçılarından o güveni kazanmış ve her yıl o güveni kat kat perçinlemiştir. İşte Mehmetçik vakfı bunun için halkımızın tercih ettiği doğru adres ve onun gözbebeğidir. Türk Milleti olarak Mehmetçik Vakfı sayesinde şehit Mehmetçiklerimizin emanetlerine ulaşıyor ve onların maddi ve manevi anlamda yanında oluyoruz. TSK Mehmetçik Vakfı'nın çok anlamlı bir sloganı var: 'Türkiye Mehmetçik'e, Mehmetçik Türk Milletine Emanettir.'

Bu inançla, kurban için Mehmetçik Vakfına vekalet verebiliriz. Şehit Mehmetçiklerin ailelerine, engelli gazilerimizin kendilerine ve çocuklarına kurbanlarımız gitsin istiyorsanız TSK Mehmetçik Vakfını mutlaka değerlendirin. TSK Mehmetçik Vakfının kurban kesimi faaliyetini özetliyorum: Kurbanlıkların kesimi; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner hekimi, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında ,kesim merkezlerinin kapasitelerine göre Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde dini vecibelere göre yapılmaktadır. Kesilen kurbanlıkların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ,malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine taze et olarak, kesim bölgesi dışında bulunan şehit yakınları ,malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine ve kurban bağışçılarına da kavurma eti olarak dağıtılmaktadır. TSK Mehmetçik Vakfı vatandaşlarımızın kendi irade ve arzusu ile yaptıkları vekaleten kurban bağışlarını kabul etmektedir. Başka kişi kurum veya kuruluşlara Mehmetçik Vakfı adına vekaleten kurban bağışı toplama yetkisi vermemektedir. Dolayısı ile Mehmetçik Vakfı her türlü şaibeden uzak bir adrestir. Bu yönüyle de değerlendirilmelidir.

Diyorsanız ki, şehit Mehmetçik ve gazilerimiz için ben ne yapabilirim? Bir şehit yakını olarak açık ve net söylüyorum; gönül rahatlığı ile vekaleten kurban kesiminde Mehmetçik Vakfı birinci tercihim diyebilirsiniz. Hiç şüphesiz böyle bir tercihle Mehmetçik Vakfı sayesinde şehit yakınlarına, malul gazi ve engelli Mehmetçik ailelerine çok daha rahatlıkla ulaşabilirsiniz

Unutmayın, Mehmetçik Vakfı bütün faaliyetlerini Türk milletinin güvenine layık bir şekilde devam ettirmektedir. Mehmetçik Vakfı 2018 yılında vekaleten kurban bağışı bedeli 990 TL veya 215 ABD Doları veya 185 Euro'dur. Vakıf internet sitesi (www.mehmetcik.org.tr) üzerinden daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Vekaleten kestireceğiniz kurbanlarınız hayırlı olsun, Allah niyetinizi kabul etsin. Milletçe mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirelim.