Tarihimizde Ağustos ayı, zaferler ayı olarak bilinir.

Ancak bazı zamanlar da yıldızların söndüğü ay olabilir.

38 yıl önce bu zafer ayının son günlerinde(28 Ağustos 198o, defin 30 Ağustos) yeryüzünde yollarını kaybetmişlere yol gösteren bir Kur'an yıldızı sönmüştür.

Etkisi ve eğitim alanı yüzbinlerle ifade edilen merhum muhterem Hocamız Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'nun ölümünün 38. Yılını idrak etmiş bulunuyoruz.

O, 1901 yılında Of'un Çifaruksa(Uğurlu) köyünde doğdu.

Daha küçük yaşlarda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olduktan sonra çeşitli mektep ve medreselerde öğrenimine devam ederek birçok hocadan icazet almış, sonunda İstanbul'da öğrenimini tamamlayarak 1930'lu yıllarda köyüne dönmüştür.

Bu tarihten sonra bazı istisnalar hariç tutulursa ölümüne kadar (1980) Kur'an hizmetine burada devam etmiştir.

Onun Kur'an adamlılığı ile birlikte köyünün adı da başka yerlerde,'Kur'an Köyü' olarak anılırdı. Merhum Hocamız 'talim ve tecvid eğitimimizde hocamızın hocası olup önünde diz çökerek Kur'an-ı Kerim okuma ve hayır duasını alma nasibimiz olmuştur.

Hocamın yanında şefkat ve tebessümle oturtarak 'oku hafızım' deyişi hala gözümün önünde ve hafızamdadır.

Her şeyden önce o tüm öğrencilerine şefkatle yaklaşır azarlamazdı.

Ondan günümüz K.Kursu öğreticilerinin, vaizlerin, İmam Hatiplerin ve özellikle İmam Hatip okullarındaki meslek dersleri öğretmenlerinin alacakları çok şeyler vardır.

Hocanın kardeşi Kemalettin Aşıkkutlu bu konuda şunları söyler:

'Kur'ana verdiği değer karşısında, kursa gelen talebeye son haddine kadar minnet ederdi. Talebenin hocasına yapması icap eden hürmeti, tam aksine kendisi talebeye yapardı. Onların her işi ile alakadar olurdu. Talebeyi dövmez ve ağır söz söylemezdi. Yumuşak bir eda ile telkin ve tavsiyede bulunurdu. Umudunu kestiği talebeyi kaydını silerek geri gönderirdi. Bu geri gönderme hadisesi o kadar dikkate şayandır ki geri gönderdiği talebelerden bir tanesi dahi okumakta muvaffak olamamıştır.'(Günaydın Mehmet, OFLU Aşıkkutlu Hoca, S. 98.Heyemola y.)

Şefaatına nail olma dileklerimizle Ruhuna Fatiha…