Batmanda 31 Ağustos 2018 sabahı şehit düşen iki askerimizden birisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven 25 yaşındaydı. Bekardı.Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in acı haberi Samsun'un İlkadım ilçesinde ikamet eden anne, babası ve iki kardeşine yetkililer tarafından sabahın ilk saatlerinde verildi. Ateşi sadece ailesini değil, Samsun'u da yaktı.

Şehit acısına yürek dayanmıyor. Şehit haberleri canımızı acıtıyor. Canımız tarifsiz yanıyor. Yangın yerinde dik durmak kolay olmuyor ama dik duruyoruz. Samsun hainleriyle değil şehitleriyle ,gazileriyle bölgesinde bayrak şehir olmaya devam ediyor. Samsun'un güzel yüzlü kahraman evlatları cennet bahçesinde gül olmaya koşuyor. O kahramanlara ne kadar minnet duyarsak duyalım azdır. Çünkü onlar vatanımızın ve milletimizin esenliği için canlarından ve en sevdiklerinden vazgeçtiler. Mekanları cennet olsun. Güle, oynaya ayrıldıkları memleketlerine Türk bayrağına sarılı bir tabut içerisinde gelmek kadar hiçbir şey acı vermiyor. Şehit anası ,babası ,kardeşi olmak kolay değil. Her defasında ateşin düştüğü yerde buna tanık oluyoruz. Bu yüzden canımız tarifsiz acıyor.

Önce acı haberi, sonra da Türk bayrağına sarılı şehit cenazesi memlekete geliyor. Samsun-Çarşamba Havaalanı kim bilir kaçıncı kez şehit cenazesini karşılıyor. Valisi, Garnizon Komutanı ,Belediye Başkanı ,yetkilisi, halkı ,askeri, polisi en önemlisi de şehit ailesi havaalanında şehidini kucaklıyor. Şehidin evi bildiğimiz alışık olduğumuz o evlerden birisi. Şehidin mahallesi de hep aynı mahalle. Çok katlı ve lüks binalar yükselmiyor. Orada insanlar yüksek güvenlikli sitelerde oturmuyor. Evler birbirine çok yakın. Herkes birbirini tanıyor. Taziye için yarışan komşular ,akrabalar ,yetkililer ve halk son derece duyarlı davranıyor. Herkes şehidine son görevini hakkıyla yapmanın peşinde koşuyor. Duyan geliyor ,Samsun acıya ve şehidine duaya ortak olan bir şehir. Her geçen gün daha duyarlı ,daha samimi bir halk kitlesi var. Bu durum eskiden katıldığım şehit cenazelerindeki bazı organize eksikliklerini aklıma getiriyor, ister istemez üzülüyorum. Onlarda şehitti, onlarda bu memleketin güzel evlatlarıydı, diye içimden geçiriyorum. Herkesi empati yapmaya geçmişten ders çıkarmaya davet ediyorum. Şehit hepimizin, acı hepimizin. Kahraman şehidimizi bir gece morgda misafir ettikten sonra 1 Eylül 2018'de Samsun Büyük Camii'de mahşeri bir kalabalıkla toplandık. Kim bilir daha kaç kez Büyük Camii'de şehit cenazesi yolcu etmek için toplanacağız , kaç kez daha şehit cenaze namazı kılacağız,bunu bilmiyorum. Acının tavan yaptığı yerde bir ve beraber olmak elbette boynumuzun borcu. Samsun halkı şehidini yalnız bırakmamak için adeta yarıştı Samsunlular aşırı sıcağa rağmen camii'nin içinde ve dışında büyük bir kalabalık oluşturdu. Samsun Büyük Camii'ye şehidin cenaze namazına gelen ,her zaman şehidine koşan Samsunlu bir şehit yakını olmanın o buruk gururu içerisinde şehidimizin son yolculuğunda yanında olmaktan, başka bir şey yapamadım. Benim yapabildiğim acıya ortak olmaktan başka şey değil.Şehidimizin ailesi son derece üzgün ve acılıydı ama metaneti bırakmıyordu. Şehit annesinin bir gün önce havaalanında söyledikleri çok netti:' O şerefsizleri sevindirmeyeceğim oğlum.' Şehit ailesi dediğini yaptı o şerefsizleri sevindirmedi. Dimdik ayakta durmayı başardı.

Samsun'da yine Şehit cenazesinde bir ve beraber olduk .Bütün Samsun şehidimiz Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'i dualarla uğurladık. Samsun Kıranköy Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğinde kara toprağın kara bağrına bir gül bahçesine bırakırcasına şehidimizi vatan toprağına teslim ettik. Kolay olmadı ,anası,babası,kardeşleri tarifsiz bir acıyla kavruldu. Tek tesellimiz şehitlerin ölümsüz olduklarıydı.Güle güle Samsun'un güzel evladı.Güle güle şehidimiz,kahraman evladımız güle güle kınalı kuzumuz hemşehrimiz Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven güle güle.Gözün arkada kalmasın ,vatan sana minnettardır...Bu son olsun dileklerimizle şehidimiz Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven' e Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Türkiye'm ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun. Unutanın ,unutturanın kalbi dursun.