Düğün magandalığı keşkesi olmayan can yakan, kan döken bir ilkelliktir. Hiç kimsenin mutlu bir anını, hiç kimsenin acı bir ana çevirmeye hakkı yoktur. Düğünlerde kimse silah atmasın, kimse silahla şov yaparak bir şeyleri ispatlamaya çalışmasın. Çünkü düğünlerde atılan silahlar yüzünden meydana gelen yaralanmaları ve ölümleri asla doğru bulmuyoruz.

Özellikle Jandarma sorumluluk bölgesinde yaşanan düğün magandalığı için 'JANDARMADAN RİCA EDİYORUM' başlıklı bir yazımı 1 Ağustos 2018'de Haber Gazetesi'ndeki köşemde yayımlamıştım. Kurban Bayramı tatilimi Jandarma sorumluluk bölgesinde geçirdim. Bayram öncesi cami hoparlöründen yapılan Jandarmanın duyurusu silah atmanın kesinlikle yasak olduğu yönündeydi. Silah atanların tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı duyuruldu. Jandarmanın duyurusu bazı magandaları frenlemiş olsa bile bazılarını hala frenleyemediğinden bayram ve düğün magandalığının devam ettiğine tanık olmaktan rahatsızlık duydum.. En azından cami hoparlöründen Jandarmanın uyarısını duymaktan umudum arttı. Bu yüzden Jandarmadan yine rica etmeye devam ediyorum. Lütfen sorumluluk bölgenizde bayram ve düğün magandalarının etrafı savaş alanına çevirmesine izin vermeyin. Atılan silah kuru sıkı bile olsa kesinlikle yasaklanmalı ve işlem yapılmalıdır.. Hepimiz biliyoruz ki atılan silahların hepsi de kuru sıkı değil. Düğünlere gidenler savaşa gitmediklerini, ortada bir düşman bulunmadığını bilsinler. Bayramlarda ve düğünlerde silah atmadan da çok güzel eğlenilir ve mutlu olunur.

Düğünlerde atılan her silah ciddi bir tehlikedir. Jandarmamız sorumluluk bölgesinde kimseye hiçbir şekilde taviz vermemelidir. Silahlı düğün magandalarına bırakılacak her açık kapı, acı bir sonla noktalanabilir. Keşkeleri duymak ve keşkelerle yaşamak istemiyoruz. Bunun içinde tekrar Jandarmadan rica etmeye devam ediyorum. Jandarmamız silahlı düğün magandalarına meydanı boş bırakmayacak güçtedir. Açık ve net bir şekilde bayramlarda ve düğünlerde silahlı maganda şovuna tanık olmak istemiyoruz. Düğünlerde ne boş kovan toplayan ne de silah sesinden korkan çocuklar görmek istiyoruz. Bir tarafta korkudan sinen bir tarafta ise silah atan gözü kara magandanın peşinden boş kovan toplayan çocuk görüntüsü düğünlere yakışmıyor..

İl, ilçe, mahalle veya köy adı vermiyorum. Jandarmamız genel anlamda sorumluluk bölgesinde bizim de tanık olduklarımızı en azından medyadan ve duyarlı insanlardan duyuyor. Eminim ki Jandarmamız bütün yurtta titiz bir çalışma ile bayram ve düğün magandalarına artık kesinlikle dur diyecektir. Jandarmamıza güveniyor ve başarılar diliyorum.