Hollywood'un film bombardımanından kaçıp, yerli filmlere ya da Başka Sinema gösterimlerindeki farklı ülkelere ait farklı film türlerine sığınıyoruz zaman zaman. Ama vizyon da bizi bu açıdan seçeneksiz bırakmıyor doğrusu.

Bu hafta, dışarıdaki festival maratonuna hala devam eden bir ilk film olan Baba Neredesin Kayboldum gösterimde örneğin. Aslında yönetmen Ahmet Kahraman'ın ikinci filmi sayılabilir. Kahraman, 2013'te üç yönetmenli bir film olan Çanakkale: Yolun Sonu'nun ortak yönetmenlerinden biriydi.

Komplo (Per Fly), yine sıradan Hollywood işlerinden biri, ancak bizim için önemi, oyunculardan birinin bir Türk oyuncu, Belçim Bilgin oluşu.

Süreyya Mert Özdemir'in yönettiği Keloğlan, masalın özünden hayli uzaklaşmış görünen, daha çok bir süper kahraman filmi havasındaki, eğlenceli bir yapım. Mehmet Ali Erbil'in sulu Keloğlan Kara Prens'e Karşı'sından sonra, bu karaktere değişik bir yaklaşımda bulunmayı vaat ediyor film. Ama masalların özüne mümkün olduğunca sadık kalınan, Rüştü Asyalı'nın Keloğlan'ı canlandırdığı, Süreyya Duru serisinden sonra yeniden, hem de bu şekilde ele almak gerekir miydi? Tartışılır.

Arı Maya 2, bizi çocukluğumuzun en sevdiğimiz çizgi dizi kahramanlarından biriyle yeniden karşılaştırması açısından, yaşı 40'ın üzerinde olanlar için nostalji duygusu barındırıyor. Ama elbette şimdinin boyut kazandırılmış görüntü teknikleriyle film, o zamanki tadı almanızı engelliyor. Yine de çocuklarınızı eski bir dostla tanıştırmak için iyi fırsat. Hem de bir Almanya, Avustralya ortak yapımı.

Alfa Kurt, Hughes Kardeşlerin Albert'ının tek başına yaptığı bir film. Beyaz Diş salonlarımızdan henüz geçmişken bizi ziyaret eden bu kurt ve insan dostluğu filmi, fragmanıyla gerçekten ilgi çekiyor.

Jean Stephane Sauvaire'ın Şafaktan Önce'si, Başka Sinema gösterimlerine dahil edilmiş, oldukça sert, festivallerde ilgi gören bir hapishane dramı. Yönetmen, oyuncuların çoğunu gerçek mahkumlardan seçmiş.

Bir de Robert Redford'un oynadığı, David Lowery filmi İhtiyar Adam ve Silahı var. İncelikli bir suç güldürüsü olduğu yorumlarında bulunulan yapım, bir iddiaya göre Redford'un son oyunculuk performansı olacakmış. Aktörün son filmini perdeden izlemek güzel bir deneyim olabilir. Zira filmin oyuncu kadrosu da çok güçlü.

Önceki haftadan kalan Gündüz: Allah'a Emanet, Facia Üçlü ve Siccin 5, haftanın diğer üç yerli filmi. Çığırlar açan yapımlar değiller elbette, ama kendi sınırları dahilinde eli yüzü düzgün işlerin çıkarıldığı bu yerli yapımlara da destek verebilirsiniz.

Sevgiyle, sanatla kalın.