"Siz kendinize inanın ,başkaları da size inanacaktır."

Her türlü ekonomik ve bilimsel gelişmenin temelinde insan unsuru vardır. İnsan yaradılış itibariyle canlılar içerisinde aklı sayesinde her türlü gelişmeye öncülük etmiş bugünkü toplumların ulaştığı refah seviyesinin oluşmasına büyük katkı yapmıştır. İnsan aldığı eğitim sayesinde kendini geliştirerek bu bilimsel çabalara öncülük etmiştir. İnsan okulda eğitilirken ta baştan önü kesilerek, "Bundan adam olmaz, bu okulda okuyamaz," denen nice insan hayatta büyük işler başarmıştır.

Michigan Ford Hurran ilkokulu öğretmeni , ailesinin başarısız olduğu gerekçesiyle okuldan aldığı öğrencisi Thomas Alva Edison için ," O beyinsiz bir çocuk ve hiçbir işte başarılı olamaz," demişti.

Daha sonraki yıllarda Edison , yaptığı kimyasal deneylerden birinin patlaması sonucu telgraf ofisindeki işinden kovulmuştu. Asla pes etmeyen Edison , yaptığı buluşlar sayesinde bir süre sonra "Menlo Parkı Sihirbazı" olarak anılmaya başlamıştı. Edison elektrik ampülü başta olmak üzere insanlığın hayatını kolaylaştıran icatları nedeniyle tarih boyunca unutulmayacak bilim adamları listesine adını yazdırmayı başardı.

"Eğer bir işi yapabileceğine inanırsan, ne kadar güç olursa olsun, başarırsın. Ama kendini dünyadaki en basit birşeyi yapamayacak biri olarak görürsen , köstebek tepecikleri bile gözüne tırmanamayacağın kadar yüksek görünür.

"Vapurlar, yelkenlileri denizlerden kovdular. Çünkü onlar rüzgar olsa da olmasa da ileriye gidiyor. Vapur kendisini öne iten gücü içinde taşıyor. Hiçbir fırtına onu yolundan çeviremiyor.Onun dışarıdan kuvvete ihtiyacı yok ."

Başta öğretmenlerimiz olmak üzere, gençlerimizi yetiştirmede hepimize büyük görevler düşüyor.