Gazeteciliğe hayatımın ilkbaharında bu kentte başladım. Veda edişim de hayatımın sonbaharında ve yine bu kentte olacak inşallah. Yüklendiğim yeni sorumlulukta en büyük güvencem siz değerli okuyucularımızın hayır duaları, sabır ve müsamahaları, beraber çalışacağım genç arkadaşlarımın meslek anlayışları ve ahlaki değerleri olacaktır.

Dün göreve başlarken mesai arkadaşlarıma karşı yaptığım konuşmada belirttiğim bazı hususları bir kere de sizlerle paylaşacağım. Bu benim ve bizim gazetecilik bildirgemizdir.

'Gazeteci tarafsız olmalı' derler. Biz tarafsız değiliz, tarafız.

Bu kente, bu vatana, bu devlete ve bu millete tarafız. Çünkü biz bu kentin insanıyız, bu milletin, bu vatanın evladı ve bu devletin vatandaşıyız. Bu millet ve bu devlet sayesinde varız; onun için de tarafız ve taraf olmaya da devam edeceğiz.

Biz tarafız. Doğru ve gerçek haberden yana tarafız. Haber gazetecinin namusudur. Namusumuza asla leke sürdürmeyeceğiz.

Bize emanet edilen bayrağı -bu gazeteyi dünden bugüne taşıyan ve bu kentin ve bölgenin gururu yapan temel ilkeleri koruyarak- daha iyiye, daha güzele ve daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.

Haber Gazetesi'nin başarılarla dolu tarihinde emeği olan herkese, bu gazeteye, bu kente ve bu mesleğe verdikleri katkılardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Özgürlüğümüzü büyük bir titizlikle koruyacağız. Ancak sorumluluklarımızı da hiç unutmayacağız. Haklarımızdan taviz vermeyeceğiz ama muhataplarımızın haklarına ve hukuklarına saygılı davranacağız.