Derdimiz, çocuklarımızdır.

Biz millet olarak kıyamet sabahına kadar bir yolculuktayız. Bu çetin ve yorucu yolculuğa dayanabilecek çocuklar yetiştirmek zorundayız. Bu çocukları yetiştiremezsek yolda kalır, başkalarının yemi oluruz.

Bu nedenledir ki, ekmek ve sudan önce ilk işimizin bu olduğuna inanıyoruz.

İçinden geldiğimiz Milli Görüş'ün politik anlayışında üç tane misyon saklıydı.

Bunlar kitlelere İslami mesajı ulaştırmak, Politikayı öğretmek ve devleti tanıtmaktı.

Nitekim zaman zaman girildiği koalisyonlarda elde edilen deneyimler partililerle paylaşılmış olduğuna hepimiz tanığız. Siyaset ise yine malumunuzdur.

Nice solcu, kapitalist ve liberal adamların Milli Görüş'ün siyasi partisine katıldıklarından sonra dini ve milli anlayışlarının değiştiğini gördük.

Aynı şekilde nice aykırı öğrenci arkadaşlarımız, milliyetçi ve İslamcı yurtlarında severek ve isteyerek değişmişlerdir.

Bu değişimlerin hepsi eğitimle gerçekleşmiştir.

Hiç kimse yedirdiği içirdiği insanı boşlamıyor. Kendince doğru bildiği şeyleri ona kazandırmak istiyor.

Bu durum gayet normaldir. Herkesin bir doğrusu vardır ve onu başkalarına kazandırmak istemesinden daha doğal ne olabilir?

Bu insanlar diğer canlılar gibi değiller ki, sabah- akşam yemleri verilip ya besi kıskaçlarına yada meraya salınmış olsunlar.

Bunlar insan ve bizim çocuklarımızdır. Yarına hazırlayacağız.

Devlet beş yıldız oteller gibi yurtlar yapmaktadır.

Yetmedi. Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarında kalan her bir öğrenci için 655 Lira yardım yapmaktadır. Örneğin; Ensar, İlim Yayma vb. gibi dernek ve vakıflara giden her bir öğrenci için bu yardım yapılmaktadır.

Bize kalan, bu çocuklarımıza gerektiği şekilde sahip çıkmaktır. Allah aşkına bu imkanları ve bu çocukları israf etmeyelim. Son bir fırsattır bu.

Yurtlarımızı belediyelerimize ve de partinin gençlik kollarına( 16 yılda gençliğe değer yüklenilemedi) benzetmeyelim. Çocuklarımızın omuzlarının üzerinden istikbal, ikbal ve protokol aramayalım. Bunun hesabı çok ağır olur. Hükümetin bu son fırsatını ne olur heba etmeyelim. Selam ve sevgi ile…[email protected]

Selam ve sevgi ile…