Tunceli'nin Ovacık İlçesinde 20 Eylül 2012 'de bölücü teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u şehadetinin 6. yılında ailesi, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı, meslektaşları, Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve dostlarıyla birlikte kabri başında dualarla andık. Bir şehit ağabeyi olarak o anma törenine katılmaktan, şehidimizin duasına amin demekten gurur duydum. Şehidimize ne mutlu ki, ne unutmuşlar nede unutturmuşlar. Böylesine anlamlı bir günde şehidimizi ve ailesini meslektaşları, mezun olduğu Ticaret Lisesi'nin yönetimi de yalnız bırakmamıştı. Doğruyu söylemek gerekirse gurur duyulacak bir vefaya şahit oldum. Şehit öğrencisini unutmayan o okula selam olsun.

Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat UZUN'un kabri Samsun İli İlkadım İlçesi Y. Avdan Mahallesinde köy mezarlığındadır. Dolayısıyla ulaşım daha çok özel araçlarla yapılabilmektedir. Ama vefada sınır tanımayanlar şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un kabrini rahatlıkla ziyaret edebilmektedir. Şehidin öğrenim gördüğü Samsun Ticaret Lisesi yönetimi, öğrencileri de 6. şehadet yılında çok duyarlı bir davranış göstererek o anma törenine anlamlı bir damga vurdular. Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Lisesi) yönetimini ve öğrencilerini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Çünkü onlar vefanın sadece bir semt ismi olmadığını gösterecek kadar güzel bir davranış sergilediler. Şehidin okuldaki dosyasının bir örneğini ilk ve orta okul diplomalarının fotokopileri de dahil olmak üzere şehit babasına şehadetinin 6. yılı anısına takdim etme inceliğini gösterdiler. Kısaca şehit ailesine hiçbir parayla satın alınamayacak kadar çok değerli bir hediye verdiler. Birileri o dosyanın kağıtlardan oluştuğunu düşünebilir ama dosya sadece kağıt parçalarından oluşmuyor. O dosyada bir şehidimizin izleri var. O okulun yönetimini, anma törenine katılan öğrencileri alkışlıyor ve tebrik ediyorum öğrenciler belki de ilk kez bir şehidimizin kabrini ziyaret ediyordu. Bu pencereden bakınca bile çok doğru bir şey yaptıklarını düşünüyorum.

Kimse vefayı paraya, pula şuna buna bağlamasın. Vefalı olmak için sadece para harcamak gerekmiyor. Vefaya örnek istiyorsanız, en güzel vefayı bana göre Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Lisesi) yönetimi ve öğrencileri Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat UZUN'un kabri başında gösterdiler. O okula, o öğrencilere Okul Müdürü Hakan Sarıözkan nezdinde teşekkür ediyorum. Bir şehit yakını olarak hepsini tebrik ediyor, tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.