Nasıl gururlu olmam ki? Yaygın basının çok okunan bir gazetesinde Samsunspor örnek gösteriliyor hem de 'Türk futbolunda bir şeyler oldu: Çok şık hareketler' başlığı altında. Söz konusu gazete Sözcü Gazetesi, ele aldığı konuda Türk futbolunda uzun zamandan beri hasretini çektiğimiz spor ahlakının güzel örnekleri.

Profesyonel ya da amatör onlarca, yüzlerce, binlerce kulüp var bu ülkede. 'Çok şık hareketler' sıralamasında Samsunspor beşinci sırada yer alıyor ama uyguladığı 'fair play kuralları' ülkede tek örnek. Bir Samsunlu olarak bana bu gururu yaşatan ve kentimi öne çıkartan Samsunspor yönetimini ve bu yönetimin örnek (yoksa efsane mi deseydim) başkanı İsmail Uyanık'ı yürekten kutluyorum.

Haber, geçen Ramazan'da Kulüpler Birliği'nin düzenlediği iftar yemeğinde kulüp başkanlarının bir araya gelmesiyle başlıyor ve Ali Koç'un 3-2 yenildikleri Kayserispor maçından sonra rakiplerini kutlamasıyla devam ediyor. Ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Kadıköy'deki derbide Ali Koçla yan yana oturması ve Fenerbahçe tribününde bir bayan taraftarın Beşiktaş formasıyla maç izlemesi yer alıyor. Geçmişte mümkün olmayan bir hal bu; İnsan spor adına, spordaki, barış ve kardeşlik adına sevinmez mi? Elbet sevinir, ben de sevindim.

Gazetenin beşinci sırada yer verdiği habere göre Samsunspor'da artık hakeme itiraz nedeniyle kart görmek, hakem aldatmaya kalkışmak, hakeme ve rakip oyuncuya karşı centilmenlik dışı davranışta bulunmak, oyun dışı sertlikler, oyunu çirkinleştirmeye yönelik hareketler bizzat yönetim tarafından cezalandırılıyor. Sporcunun 'zeki, çevik ve ahlaklısını' sadece seven değil tüm sporcuları ahlaklı olmaya yönelten bir yönetim elbet alkışlanır ve her Samsunlu bundan elbet gurur duyar. Bende duydum ve bunun mutluluğunu sizlere paylaşmak istedim.

Gazetenin haberi güzel ama noksan; Samsun'da başka uygulamalarda var tüm Türkiye'ye örnek olacak: Gelen takım havaalanında ya da kent girişinde karşılanıyor, otele kadar refakat ediliyor. Yönetim tarafından topluca ziyaret ediliyor. Akşam yemeği ya da sabah kahvaltısı veriliyor. Maçın skoruna bakılmaksızın her maç sonrası tüm yöneticilere ve futbolculara geleneksel Samsun pidesi sunuluyor. Maç kazanılmasa bile gönüller ve dostluklar kazanılıyor.

Türk futbolunda iyi şeyler oluyor ve Samsun bunun öncülüğünü yapıyor. Teşekkürler Samsunspor Yönetimi. Teşekkürler Samsun… Bir Samsunlu olarak ne kadar gururlansak az…