Yarınsa tek var olan ve yarından sonrası yoksa, bir insana 'sabret demek' kadar acı veren bir söz olmaz/olamaz. Bir an önce yarına kavuşmak, hem de ne pahasına olursa olsun kavuşmak çabası, işte o zaman anlaşılabilir. Ama yarından sonrası da varsa ve gelecekse ne pahasına olursa olsun yarına değil, sağlam adımlar atarak hiç bitmeyecek yarınlara hazırlanmak gerekmez mi?

Dün Samsunspor-Ankara Demirspor maçına gittim. Oyundan keyif almadım ama sonuca sevindim. Hangi Samsunlu 3 puan getiren bir galibiyete sevinmez ki? Ah bir de keyif alsaydım/alabilseydim.

Stadın uzaklığına rağmen seyirci sayısındaki artış da sevindirdi beni. Sayısal artış kadar ve hatta ondan da çok seyircinin hal ve tavrındaki değişim mutluluk verdi bana. Artık bu statta karı koca, çoluk çocuk keyifle maç seyredilecek diye oldukça umutlandım. Samsun'a ve Samsunluya çok yakışır.

Ben Samsunspor'un oynadığı futboldan çok Samsunspor yönetiminin hal ve tavrına bakıyorum ve bu hal ve tavrın bu takımın geleceği açısından çok önemli ve çok doğru olduğunu düşünüyorum. İnşallah yanılmam. Onun için de tanıdığım ve konuştuğum her dostumdan bu yönetime 'zaman kredisi' açmasını rica ediyorum.

Son yılların sıkıntılarını bu kentte hep beraber yaşadık ya da en azından duyduk, dinledik, öğrendik. Futbolcu borçlarından dolayı sık sık kapanan transfer tahtaları… İki de bir vali ya da belediye başkanlarından maddi yardım istemeler… Borçlar, mahkemeler, vesaireler… Bunlar artık bu kulübün ve bu kentin sorunu olmaktan çıktı. Bu önemliydi ve sağlıklı bir gelecek için atılması gereken ilk adımdı, atıldı.

Takımın oyunu taraftarı mutlu etmeyebilir. Kaybedilen puanlar herkesi üzer. Takımı ilk haftadan itibaren puan cetvelinin en üstüne yerleşmiş ve oradan hiç inmemiş görmek bu taraftarın en doğal hakkı.

Sanırım bu kulübün başkanı, yöneticileri, teknik adamları ve futbolcuları da isterler başarıyı. Çünkü bu onlar için aynı zamanda bir onur meselesidir. Ve galiba İsmail Uyanık ve kadrosundaki birçok insan hem futbolu hem kulüp yöneticiliğini hem de futbolcunun ve taraftarın ruh halini bir çoğumuzdan daha fazla biliyorlardır.

Onlara inanıyorsak sıkboğaz etmemeliyiz. Ben inanıyorum ve yarını değil yarınları şekillendirmeleri için gönül sermayemden sonsuz kredi açıyorum. Herkse öneririm.