Ekip, Halk, Diriliş Postası derken yolumuz Osman Kara ağabeyimizin Genel Yayın Yönetmeni olduğu Haber Gazetesi'ne düştü.
Geçmişte Samsunspor için Türkiye'yi defalarca stat stat dolaşmış ve maç yorumları yapmıştık. Köşe yazılarını bırakmış ama Samsunspor'u izlemeyi hiç bırakmamıştık. Şimdi köşe yazıları yazacağımız için daha yakından takip edip okurlarımızla gözlemlerimizi, bilgilerimizi ve yorumlarımızı paylaşacağız.
Kolay değil şehrin ve bölgenin en güçlü ve en çok okuru olan gazetede yazmak.
Yazarken de bu sorumluluğumuzu hiç unutmayacağız.
Bu girişten sonra şimdi gelelim bugün oynanan Samsunspor- Ankara Demirspor maçıyla ilgili gözlem ve yorumlarımıza.
İlk tesbitimiz geçen haftaki deplasman galibiyetine rağmen seyirci sayısındaki düşüş. Dünkü maçtaki seyirci sayısı 7 bin 500 civarı ama gelen taraftar yine takımına 90 dakika hiç yalnız bırakmadı. İlk tebrik her zaman bu şehrin vefakar seyircisine.


Şimdi gelelim maçla ilgili analizlerimize;
Öncelikle kendi sahasında oynadığı diğer maçlara göre Samsunspor sahada daha etkili bir oyun sergilediğini söyleyebiliriz. Bunun neticesinde Erhan Kartal'ın sağdan yaptığı ortada Bahattin güzel bir vuruşla Samsunspor 10. dakikada 1-0 öne geçirdi. Ama 13. dakikada Furkan'ın inanılmaz hatası Ankara Demirspor'a beraberliği getirdi. Son yılların futbol sahalarında görülmemiş bir hatası ile. Bence bu hata uzun yıllar futbol arenasında konuşulacaktır. Bu hatalı golün etkisiyle kısa bir şok yaşayan Samsunspor hızlı başladığı maçta biraz oyundan düştü. Tekrar toparlanarak 31. dakikada Bahattin'in attığı golle 2-1 öne geçti. oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Samsunspor ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.
İkinci yarıya da Samsunspor aynı oyun temposuyla başladı, etkili ataklarıyla Ankara Demirspor kalesinde 3. golü aradı. İkinci yarıda da güzel oyununu sürdüren Samsunspor, golcüsü Bahattin ile 71. dakikada 3. golü buldu. Samsunspor'un ikinci yarıdaki atakları başka gol getirmeyince müsabaka 3-1 Samsunspor'un üstünlüğü ile bitti.
Kısacası Samsunspor üstün oyunu ile 3 puanı Bahattin'in 3 golü ile alarak yavaş yavaş ligde ağırlığını hissettirmeye başlarken Türk futbolunun Bahattin ve İlyas gibi iki yıldız adayının olduğunu ifade ederken hiç oyundan düşmeyen İshak Doğan'ı da tebrik edelim.
Bu maç Samsunspor'un şampiyonluk süreci için iyi sinyaller verdiği bir maç olduğunu söyleyeyerek yazımızı bitirelim.