Bizde olduğu gibi herhalde dünyada da her yeni yanlış büyük bir atılım olarak nitelendirilir.

Örneğin; ABD'nin Irak'ta, Suriye'de ve Vietnam'da YÜZ BİNLERİ VE MİLYONLARI ÖLDÜRÜRKEN HEP DEMOKRASİ VE BARIŞ adına öldürmemiş midir?

Bizler de çocuklarımız adına yaptığımız iyileştirmeleri hep çağdaşlık adına yapar fakat birkaç ay yada yıl sonra bundan vaz geçer hatta o yaptıklarımızı de üstüne üstlük kötüleriz.

Şimdi de ilköğretimlerin üç ve dördüncü sınıflarında çocuklarımızın yetişmesi adına takviye kursları açmaya karar verdik.

Bunun anlamı nedir?

Bunun iki anlamı vardır:

Birincisi, ilköğretim üç ve dördüncü sınıflardaki müfredat programlarının çocuklarımızın seviyesinin üzerinde olması ve bunun için de ayrılan saatlerin yetersiz olmasıdır.

İkincisi ise, programların çocuklarımızın seviyesinde olup öğretmen yetersizliğinden dolayı çocukların ilgili konuları kavrayamamasıdır.

Burada her iki durumda da yönetim suçludur.

Neden mi?

1-İlköğretim üç ve dördüncü sınıflarında okuyan çocuklarımız oyun çocuğu olduğunu unutarak haftalık on saat takviye kursu koymuştur. Bu çocukların hiç mi oyun hakkı yoktur. Bu çocuğun oyun katilliğidir.

2- Müfredat programları fazla yada seviye üstü ise yeterli ve işlenebilir duruma getirmek yöneticilerin görevidir.

3-Programlar yeterli olup da öğretmen yetersiz ise öğretmeni eğitmek de yöneticilerin görevidir.

Her halukarda Bakanlığın beceriksizliğini çocuklara fatura etmek büyük bir gaflettir.

Bu milletin çocuklarına yazıktır. Çocuklarımızı ev ödevlerinden kurtaralım(ödeve, çocukların araştırıcılığını şeklen de olsa geliştirmesi açısından taraftarım) derken takviye ihtiyacı doğurduk. Yağmurdan kaçalım derken doluya tutulduk.

On saatlik takviye kurslarını koymak ve eğitimin bir parçası haline getirir gibi olmak çocuklarımızın oyun hakkını gasp etmektir.

Her konuya eğilen Sayın Devlet Başkanımızın bu konuya da bir göz atmasını istiyoruz. Bu kurslar her ne kadar isteğe bağlı olsa da psikolojik etkisi devamından daha çok olduğuna inanıyoruz.

Bu konuda eğitim sendikalarının yada diğer STK ların sessiz kalmasını üzücü bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Çocuklarımızın hakkını savunacağız.

Selam ve sevgi ile…[email protected]