Yarım asıra yaklaşan bir tanışıklığımız, dostluğumuz var sevgili Osman KARA ile. Gençliğimizde farklı siyasi kulvarlarda olmamıza rağmen hiçbir zaman bu dostluğa zarar getirmemiş ve birbirine saygıda kusur etmemeye özen göstermişizdir.

Birkaç gün önce kendisinden öğrendim Haber Medya gruba genel yayın yönetmeni olduğunu ve elbette çok ama çok memnun oldum. Biraz sohbet ettik ve kutlayarak yeni görevinde başarılar diledim değerli dostuma. Elbette tüm iltifatları ve güzel sözleri her zamanki gibi büyük bir tevazu ile karşıladı ve süreçte tüm dostlarının destek ve yardımlarını beklediğini ifade ile en azından haftada bir kez köşe yazısı yazmamı beklediğini ifade etti.

Okurlarımızın bir bölümü anımsayacaktır. Gazetemizde yıllarca haftada bir kez de olsa köşe yazım yayımlanmış, ancak uzunca bir süre önce ve sanıyorum 19 yılı oda başkanı olarak 23 yıl hizmet verdiğim Samsun SMMMO'daki görevimden ayrılışıma denk gelmiş ve biraz işime ve çocuklarıma zaman ayırma düşüncesi ile olsa gerek yazmayı da bırakmıştım.

Bu kez, bir değerli dosttan, kırılamayacak, kıramayacağım ve benim için her zaman ifade ettiğim gibi ( ki düşüncem asla değişmeyecektir) İl düzeyinde 'şeyh-ül muharririn ' olan Osman KARA'dan gelen davete icabet etmem gerekiyordu ve bu benim için bir görevdi.

Evet, ben de bu davete icabet ediyorum.

Benim tarzım eskisinden farklı olmayacaktır elbette. Yine her zamanki gibi mesleki konular ağırlıklı olacak, ama yaşadığımız kentimizin, Samsunumuzun sorunlarını ve her şeyimizi borçlu olduğumuz güzel Ülkemizin sorunlarını tamamen tarafsız bir biçimde ve elimizden geldiğince dile getirmeye, okurlarımızla paylaşmaya ve çözüm önerileri sunmaya çalışacağım.

Noksanlarımız, hatalarımız kuşkusuz olacak ama duyarlı okurlarımızın yapıcı eleştiri ve önerileri de bize yol gösterecek ışık tutacaktır.

Sevgi ve saygı ile.

Ahmet HAYVALI

Samsun SMMMO Onursal Başkanı