Sahasında oynadığı ve belki de tarihine kara bir leke olarak düşecek olan Sancaktepe Belediyespor mağlubiyetinin ardında oynadığı iki lig maçını kazanan Samsunspor'un 6.haftada ki rakibi Bursa'nın ilçe takımı İnegölspor'du.

Son iki sezonda TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden İnegölspor bu dönemlerde ligi 12. ve 7. sırada tamamlamış. Bu sezon için üst sıraları hedefleyen ve o doğrultuda transfer yapan İnegölspor lige istediği gibi başlayamadı. İlk 4 haftada topladığı 4 puanın ardından teknik direktör değişikliğine gitti ve yeni hocası ile deplasmanda oynadığı Bayrampaşa maçından 1 puanla döndü. Yeni teknik direktörleri Fatih Akyel ile sahasında ilk maçına çıkan İnegölspor'un Samsunspor karşısında neler yapacağı da merak ediliyordu.

Maç öncesi İnegölspor 5, Samsunspor ise 10 puanda bulunuyordu.
Samsunspor maça son lig maçında oynadığı Ankara Demirdpor maçı ilk onbiri ile başladı. Son üç lig maçına bakıldığı zaman Samsunspor, kırmızı kart gördüğü için yerini İlyas Kubilay Yavuz'a bırakan İrfan Başaran dışında hep aynı kadro ile maça başlıyor. Buda Teknik Direktör Taner Taşkın'ın kafasında ki kadro birkaç oyuncu dışında netleşmiş görünüyor.

İnegöl'de yazdan kalma bir hava ve saha zemini futbol oynamaya müsaitti. Taner hoca İnegöl'de son oynanan Ankara Demirspor maçının ilk onbiri ile maça başladı. Samsunspor Taraftarının maça ilgisi oldukça fazlaydı. Stat kapasitesi az olduğu için Samsunspor Taraftarına sadece 250 civarında bilet ayrılmıştı ancak Samsun'dan gelen taraftarlara Bursa ve çevre illerden gelen kırmızı beyazlı taraftarlar eklenince yaklaşık 300 kişi dışarıda kaldı. İnegölspor taraftarının da maça ilgi göstermesi ile ek kontenjan konusunda yönetiminde ek yer talebi eli kolu bağlı kaldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Yıldırım Holding ortaklarından Ali Rıza Yıldırım da maçı izledi.
Maç öncesi bu tespitlerimizin ardından maça gelecek olursak Samsunspor karşılaşmaya iyi başladı. Aradığı golü 8. Dakikada Bahattin Köse'nin serbest vuruştan attığı gol ile buldu. Oyunda üstünlüğünü sürdüren Samsunspor 25.dakikada Samet Asatekin'in attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Bu golün ardından oyunu rölantiye alan ve yakalarsam atarım havasına giren kırmızı beyazlı ekibimiz 41. Dakikada gelen İnegölspor golü ile ilk yarının sonunda soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Samsunspor 53. Dakikada Samet Asatekin ile yeniden farkı ikiye çıkardıktan sonra yakaladığı sayısız pozisyonu gole çeviremedi. 85. Dakikada ceza sahası içinde top Şahin'in eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Rakip bu vuruşu gole çevirince Samsunspor son 9 dakikada adeta öldü öldü dirildi.
İnegölspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince Samsunspor maçı 3-2 kazandı. Samsunspor bu galibiyet ile puanını 13 yaparak haftayı kazançlı kapattı.

Karşılaşmada İlyas Kubilay Yavuz iyi bir performans gösterdi. Oyundan çıkarken tüm stat kendisini alkışladı. Kaleci Furkan'da güven kaybı dikkat çekerken gereksiz kart görüyoruz.

Oyunu daha ciddiye alsa Samsunspor İnegöl'de oynadığı oyun ile daha farklı ve daha kolay bir galibiyet alabilirdi. Yinede çok önemli bir galibiyetti.
Darısı bundan sonraki maçlara ve deplasmanlara…