Geçen hafta Ankara Demirspor'u net bir skorla yendikten sonra bazı sporsever dostlarımız bu skorun yanıltıcı olduğunu, Ankara Demirspor'un ligin en sıradan takımı olduğunu söylemişlerdi. Ama ben de aksine Samsunspor'un geleceğe dair iyi sinyaller verdiğini ifade etmiştim.
Bugünkü İnegölspor deplasmanından büyük umutlarım vardı. Özellikle geçen haftanın yıldızı Bahattin'in üstündeydi gözlerim. Hakeza İlyas ve İshak'tan da büyük beklenti içerisindeydim.
Rakibimiz İnegölspor da 5 puanda ama taraftardan ve staddaki billboardlardan anladığımız kadarıyla onların da hedefi 1.ligmiş.Yani onlar için de Samsunspor maçı dönüm maçı olacaktı. Teknik direktörlerinin de eski milli futbolcu Fatih Akyel olduğunu da iddialarını ortaya koymak için hatırlatalım.
Şimdi gelelim 3-2 galibiyetimizle biten maçın analizine.
Şampiyonluk iddiasını devam ettirebilmek için mutlak galibiyet parolası ile maça başlayan Samsunspor İnegöl deplasmanından rahat bir galibiyet alarak dönüyor. Daha maçın ilk dakikalarında maça ağırlığını koyan Samsunspor maçın başında 8 dk. Bahattin'in serbest vuruştan mükemmel golü ile 1-0 öne geçti. İlk yarı fazla varlık gösteremeyen İnegöl karşısında Samsunspor Samet'in eski gol kralı Tanju'yu andıran mükemmel plase vuruşuna benzer bir vuruş ile durumu 2-0 yaptı. Ancak Samsunspor'un defanstaki hatası kolay gol yeme hastalığı İnegölspor'a 40. dakikada golü getirdi ve ilk yarı Samsunspor'un 2-1 üstünlüğü ile bitti.
İkinci yarıya Samsunspor aynı tempo ile başladı geçen haftaki gibi bu maçta da maçın yıldızı İlyas'ın mükemmel pası ile Samet'in yine Tanju vari golüyle kendisinin 2. takımının 3. golünü attı. Durum 3-1 olduktan sonra Samsunspor oyunu biraz yavaşlattı şahsi oynamaya başlayınca oyun disiplininden koptu. Neticesinde 2. golü yedi ve maç 3-2 galibiyetimizle bitti.
Deplasmanda alınan bu galibiyetle Samsunspor için çok büyük moral olurken şampiyonluğun en iddialı takımı olduğunu da gösterdi.
Maça ismini vuranlar ise bence geçen haftanın da yıldızı İlyas ve Tanjuvari golleriyle Samet olurken Bahattin de attığı ilk golle işini yapan isimlerden biri oldu. İshak ise vasattı.