Hafta başında Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E. Albay Bülent Uzun ile Gayrimenkul ve Bağış İşlemleri Uzmanı Orçun Çelik beyler hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Gelirken de beraberlerinde Haber Gazetesi'ne 'Vakfın tanıtımına yönelik verilen her türlü destek için tüm şehit ve gazi aileleri adına' Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Yaşar Bal imzalı bir teşekkür belgesi getirdiler.

Bu teşekkür bu gazeteyi kuran ve ona kurumsal kimlik kazandıran Sayın Adnan Ölmez, Sayın Ahmet Şenocak ve benden önce bu görevi ifa eden Sevgili Necdet Uzun'a aittir. Bana sadece belgeyi almanın onuru düşmüştür. Benim de milletimin ve onun gözbebeği ordumuzun daima yanında ve emrinde olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Yazıya 'Şehitler Diyarı Samsun' başlığı atmama Mehmetçik Vakfı Dergisi'ndeki bir haber vesile oldu. Derginin 53'üncü sayfasında bir başlık ve altındaki Türkiye haritası üzerine yerleştirilmiş rakamlar. Rakamlar Vakfın destek olduğu şehit, gazi ve engelli vatandaşlarımız ile hayatını kaybedenleri gösteriyor. Samsun'un ve Karadeniz bölgesinin şehit ve gazi sıralamasında önlerde olduğunu biliyordum ama Samsun'un 81 il içinde ilk sırada yer aldığını bilmiyordum.

Evet; Samsun 746 kurban vermiş bu iç ihanete. Bunun 445'i şehit ve de hayatını kaybeden asker 301'i de gazi ve de engelli. Samsun'u toplamda 711 şehit, gazi, engelli ile Erzurum izliyor. 81 il içinde ihanete kurban vermeyen bir il yok. Anadolu baştanbaşa şehitler, baştanbaşa gaziler yurdu ama Samsun en önde.

Bu hiç şaşırtıcı değil, Milli Mücadele söz konusu olduğunda da Samsun ve Karadeniz yine ön sıralarda. Şimdilerde çoğunluk itibariyle pek farkında olmasak bu bölge üzerinde bir sinsi proje fırına verilmiş bulunuyor ve fırının harareti her geçen gün yükseliyor. Biz Türkler önümüzdeki yıl Milli Mücadele'nin 100'üncü gurur yılını kutlamaya hazırlanırken Yunanistan da epeydir pişirdiği 'Pontus Rum Kıyımı' yalanını daha geniş bir kesime servis etmenin telaşında. O yemeğin gönüllü müşterileri de oldukça fazla.

Bu uluslararası komplonun baş hedefi de 'Şehitler Yurdu Samsun.' Şimdiden uyanmak ve hazırlanmak zorundayız.

ÖZÜR DİLEMEK GÖREVİ

Dün bir büyük hata yaşandı gazetemizde. Daha önce bizde yazan ama artık Samsun Gazetesi'nde yazacak olan Cemal Özdemir Bey'in yazısı yanlışlıkla bizde yayınlandı. Sabahleyin Sevgili Necdet Uzun'u aradım ve yanlışlıktan dolayı üzüntülerimi belirttim. Başarının ödülünü almak nasıl haksa yanlışlığın özrünü dilemek de bir o kadar görevdir. Bu yanlışlıktan dolayı özür diliyorum.