Müslümanlar, tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar dağınık ve baskı altında yaşamamışlardır.

Belirtelim ki, İslam coğrafyasının tamamı bu kapsamdadır.

Müslümanların bir kısmı sistemden nemalandıkları ve bir kısmı da ortamı kavrayamadıkları için kendi aralarında sahte bir barış hükümran olmaktadır. İslam coğrafyasındaki Müslümanlar, yöneticilerinin İslami kimliklerine rağmen gayri İslami yönetimlerin ve medeniyetlerin baskıları altındadırlar.

İslami coğrafyalarda yerli fakat milli olmayan yöneticilerin Batı ile işbirliği yapmaları sonucunda oluşmuş sistem ve medeniyet ittifakları Müslümanların maddi ve manevi değerlerine ipotek koymuş bulunmaktadır.

Sistemden amacımız İslam'dır.

Medeniyetten amacımız ise yeryüzünde evrensellik iddiası olan iki medeniyetten birisi İslam, diğeri ise Hıristiyanlıktır.

Müslümanların milli olmayan yöneticilerin ittifak ettikleri medeniyet Batı Medeniyeti olup, o da Hıristiyanlıktır.

Müslümanlar bu gayri İslami sistem ve medeniyetin ittifaklarını ve bu ittifakların amaçlarını henüz yeterince kavrayabilmiş değillerdir. Müslümanlar işe buradan başlamadıkça hiçbir şeye başlamış sayılmazlar.

Bunun için de ilk adımlarını, bu sistem ve medeniyetler arasındaki farkı fark edecek nesiller yetiştirmek olmalıydı.

Peki, yetiştirmediler mi?

Yetiştirdiler ama yetiştiremediklerini görmüşlerdir.

İslami olmayan sistemler Müslümanlara bazen demokrasi, bazen krallık, bazen liberalizm- kapitalizm bazen de sosyalizm ve milliyetçilik adı altında özümlettirilmiştir.

Ama sonuçta hepsi yüce Allah'ın saltanatını gasp ederek kendilerini O'nun sisteminin yerine koymaya çalışan sistemler olmuşlardır.

Bu nedenledir ki, söz konusu sistem ve medeniyet farkını fark edemeyen kişi ve kuruluşlar( siyasi partiler, STK'lar, ticari işletmeler vs.) İslam adına ortaya çıkıp gerek İslam'ı ve gerekse kendilerini rezil etmemeleri gerekir. Böylelikle de İslam insanların politik, sosyal, kültürel ve ekonomik çıkarlarına alet olmaktan kurtarılmış olur.

Müslümanlar, İslam insanını yetiştirmeden İslam'ın olmayacağını ve yaşanamayacağını öğrenmelidirler.

Gayri İslami sistem ve medeniyetlerle uzlaşan insan ile bunların arasındaki farkı fark edecek insanı birbirine karıştırdık. Bir takım şeylere karşı haris olduk ve bundan dolayı da ondan mahrumuz.

UNUTTUĞUMUZ İLK ADIMA DÖNMEMİZ GEREKİR. O DA İSLAM'IN İNSANINI YETİŞTİRMEKTİR. Selam ve sevgi ile…[email protected]