Yıllarca Süper Lig'de mücadele
eden Anadolu'nun köklü iki takımı bu sefer 2. Lig Beyaz Grup'ta tekrar karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Furkan Köse, Nuri Terliksiz, Savaş Yılmaz, Oğuz Gürbulak, Ramazan Çevik, İlyas Kubilay Yavuz, Erhan Kartal, İshak Doğan, Samet Asatekin, Erkam Reşmen ve Bahattin Köse ilk on biri ile başlayan Samsunspor maça hızlı başladı.
2, 4, 6 ve 7. dakikalarda Bahattin'le tehlikeli pozisyonlar buldu ama bunlardan yararlanamadı.
Ancak daha ilk dakikalarda maça ağırlığını koydu.
Gol adeta geliyorum diyerek 9. dakikada Bahattin, Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi.
Adeta akın akın gelen Samsunspor, 10. dakikada yine Bahattin ile 2-0 öne geçti.
Samsunspor ilk yarı Gaziantepspor kalesini ablukaya aldı. İlyas'ın 30 metreden mükemmel şutu jenerik olarak çok güzeldi. İlk yarısı tek kale olarak oynanan maçta Samsunspor ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.
İkinci yarı ilk yarıya göre biraz düşük tempoda oynandı ama Samsunspor oyun disiplininden kopmadı. Zannedersem hafta içi oynayacağı Bodrumspor maçını düşünerek tempoyu düşürdü. Ancak oyunun kontrolü ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da Samsunspor'da idi. Her iki yarıda üstün oynadığı maçı Samsunspor 2-0 kazandı. Samsunspor takım olma yönünde çok ilerleme kaydetmiş, takım havası oluşmuş. Kanatlar çok iyi, İlyas yine formunda, Bahattin ben bu ligin gol kralı olacağım diyerek golleri takır takır atıyor. Bu maçta ayrıca Ramazan Çevik'i, defansta Nuri Terliksiz'i çok beğendim. Bu maçta Samsun tam bir takım oyunu sergiledi. Defansa fazla iş düşmedi ama kanatların orta sahanın forvetin bir uyum içinde olması Samsunspor'a değişik bir hava katmış. Bu maçtada 3 puan alarak 4'de 4 yapan Samsunspor şampiyonluk yolunda adım adım ilerliyor.