Yunus Emre demişti ya:

'Yalancı dünyaya konup göçenler
Ne söylerler ne bir haber verirler
Üzerinde türlü otlar bitenler
Ne söylerler ne bir haber verirler.'

Cuma günü ikindi namazı müteakiben Büyük Cami'den, bu yalancı dünyaya konup göçen bir hayır çınarını yolcu ettik.

  1. Sıtkı Tarancı'nın ifadesiyle;

'N'eylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak.
Taht misali o musalla taşında.'

Hayır çınarı merhum Kemal Topçu'nun 'Bir namazlık saltanatı için' Büyük Cami'de toplandık. Herkes dua için Allah'ın huzuruna döndüğünde Müslümanlar şahitliğe/ tanıklığa çağrıldılar.

Hakkınızı helal ettiniz mi?

Hep bir ağızdan, 'helal olsun' nidaları yükseldi.

Nasıl bilirsiniz?

Yine hep bir ağızdan, 'iyi biliriz' tekrarları yükseldi.

Biz O'nu, Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam- Hatip Lisesi Yaptırma Derneğinin yönetiminin oluşturulması sırasında şimdiki Samsun Müsiad Başkanı Sayın Haluk Tan tarafından yönetime önerilmesi ve kazandırılması sırasında tanıdık.

Adını duyup kendisini tanımadığımız merhum Kemal ağabeyimiz, gerçekten büyük bir kazanç olmuş, İmam Hatip okulunun inşaatının her kademesinde ve hatta her çivinin çakılmasında O'nun engin inşaat ve piyasa deneyiminden yararlandık.

Günübirlik fiyat tekliflerini değerlendirme amacıyla bazen her gün bazen de günaşırı komisyon toplantılarımız Büyük Cami'nin yanındaki bürosunda yapar, bazen saatlerce çalışmamıza rağmen hiçbir zaman bıkkınlık göstermez, çay, su ve yemek ikramlarını hiçbir zaman eksik etmez, sanki ilk günkü gibi çocukları dahil saygı gösterir ve hizmet ederlerdi.

O'nu tanıdıkça büyüklüğünü anladık. Hayra sevgisini ve insana saygısını öğrendik. O, güçlü ANAP iktidarının şaibesiz Merkez İlçe Başkanlığı yanında OMÜ camiinin de baş müsebbibİ VE BU ANLAMDA BAŞ MİMARIDIR. Bu dünyadan göçerken dahi bu ALLAH EVİ'nin dernek başkanlığı uhdesinde göç etmiştir.

Samsun'umuz ve insanlık için büyük kayıp olduğuna inandığımız muhterem ve merhum Kemal Topçu ağabeyimizi rahmetle anıyor, sadaka-i cariyeye dönüşmüş hayırlarının feyzinden ve bereketinden yüce Allah tarafından istifade ettirileceğini ümit ediyor, bu kutsal hayır adamlılığını çocuklarının devralmasını temenni ediyorum. Selam ve dua ile. [email protected]