Ben o resmi gördüm, o videoyu izledim. Keşke görmeseydim, keşke izlemeseydim. Gerçi haberini okumuş, mozaiklenmiş fotoğraflarını görmüştüm ama onlar bu gördüklerimin ve izlediklerimin yanında ne kadar anlamsızmış, bunları izleyince anladım. Dehşete düştüm.

Başkan Zihni Şahin, anında soruşturma başlatmış, açıklama böyle, ama yetmez. Başkanın bizzat gitmesi, o dehşet alanını görmesi ve kimsenin bir daha böyle bir işe kalkışmaya cesaret edemeyeceği bir yaptırımlar manzumesi uygulaması gerek. Görüntüler öylesine dehşet dolu.

Üç yıl önce gördüğümde ne kadar da sevmiştim. Benim de bir kanişim vardı, adı Zeybek olan. Bir gün kayboldu, ertesi gün Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda dediler. Otomobil çarpmış, ayağı kırılmıştı. Hayvan Barınağını o zaman gördüm ve hayran kaldım. Duygularımı daha sonra yine bu gazetedeki sütunumda yazdım.

Ben o kaza vesilesiyle o güne kadar ne yapıldığını pek bilmediğim ve sadece nazari dersler verildiğini sandığım veteriner fakültelerinin ne işe yaradığını da gördüm ve anladım. Tıp doktorları insana hangi ilgiyi gösterirlerse onlar da hayvan dediğimiz canlılara aynı ilgiyi gösteriyor, aynı şefkatle yaklaşıyorlardı.

Zihni Şahin Başkan'ı çok eskiden tanırım. Ondaki insan yüreğini, o yüreğin nasıl bir sevgiyle dolu olduğunu iyi bilirim. Bilirim de O'nun başkan olduğu bir belediyede böyle bir uygulamaya hangi umursamazlık ya da daha ağırı hangi sorumsuzluğun cesaret edebildiğini bilemem ve anlayamam.

Sayın Başkan bir yaraya parmak basarken sadece dünün suçlularına ya da sorumlularına hak ettikleri cezayı değil geleceğin yetkililerine de gerekli mesajı verecektir. Bu mesaja ihtiyaç var. Bu mesajı da en doğru ve en etkili şekilde siz verebilirsiniz.