Vizyon, geleceğin fotoğrafı ve bizim de sevdamız, umudumuz ve hayalimizdir.

Bu konuyu çağdaş kavramlarla Müslümanların imandan sonra ama, imanla birlikte düşünmek zorunda oldukları en önemli konulardan birisidir.

Neden mi?

İnsanın yeryüzüne gönderilişinin amacının öncesinin ve sonrasının nihai hedefi yaratıcısına kulluktur. Müslümanlar olarak vizyonumuzu da yaşamımızı da bu paralelde kurgular ve anlamlandırırız. Farklı inanan yada düşünenlerin de varlığını inkar etmiyoruz. Zira farklı görüş ve inanışların varlığını da bir vahiy gerçeği ve haberi olarak kabul ediyoruz.

Yıl 1970 leri gösterirken ortaokulu okuduğum nahiyenin tek caddesinden geçen bir arabanın üzerine bağlı hoparlörden merhum Abdurrahim Karakoç'un HAK YOL İSLAM YAZACAĞIZ şiiri okunuyordu.

Ve merhum Erbakan. Doğruca Çaykara'ya geçmişti. Biz de arkadan minibüs dolmuşlarına binerek Çaykara'ya gittik.

Merhum Erbakan bir çay ocağında bir sandalyenin üzerine çıkarak şunları söylüyordu:

'Nereye gitmek istiyorsunuz? Mekke'ye mi, Paris'e mi?

Mekke'ye gitmek isteyenler Mekke otobüsüne, Paris'e gitmek isteyen de Paris otobüsüne binmelidir. Mekke otobüsü ile Paris'e, Paris otobüsü ile de Mekke'ye gidilmez. Dikkatli olalım. Yanlış otobüse binmeyelim' diyordu.

Aslında merhum Erbakan basit bir örnekle bu gerçeği anlatıyordu: Otobüs, bir vizyon yolculuğudur.

Bu yolculukta iki temel bileşen vardır:

Bunlardan birincisi çekirdek ideoloji, ikincisi ise tasarlanan gelecektir. İşte asıl sorun burada.

Başta kendimiz olmak üzere tüm çocuklarımızda egemen olan ideoloji nedir?

Kapitalis, liberalist, faşist ve Marksist yada bunların karışımı ideoloji ve inançlarla nihai amaç olan Allah'ın saltanatı inşa edilemez. Nihai hedef olan kulluğa erişilemez.

Yada biraz İslam, biraz kapitalizm, biraz sosyalizm vb. gibi ideolojilerin karışımından oluşan yeni bir kompozisyon da hedefe götürmez. Çünkü İslam, ya bütünü ile kabul edilir yada bütünü ile reddedilmiş olur. Kulluk parçalanmayı kabul etmez. Kulluğun bölünmezliğini kabul etmekle birlikte yanlışlar yani günahlar olabilir. Asıl olan inançtaki bütünlüktür, bölünmezliktir.

İmanımız ile vizyonumuz ve eğitimimiz çelişmemelidir. Hedefimize ve inancımıza göre vizyonumuzu belirlemeliyiz. Selam ve sevgi ile…[email protected]