Samsunspor, Bodrum'a bu sezon gideceği en uzak deplasmanını yaptı. Yaklaşık bin 150 kilometre. Karayolu ile git git bitmiyor. Bunun birde dönüşü var. Kazanırsan sıkıntı yok ama birde kaybedersen o yol bitmiyor.

Zirve mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasına ev sahibi ekibin ve Samsunspor taraftarının ilgisi iyiydi. Samsunspor taraftarı kendisine ayrılan tribünü tıklım tıklım doldururken konuk ekip tribünlerinde yer yer boşluklar vardı. Yaklaşık 27 derece sıcaklıkta oynanan karşılaşmada saha zemini suni çimdi.
Dörtte dört yaparak Bodrum deplasmanına gelen Samsunspor'un bu karşılamada alacağı sonuç merak ediliyordu. Çünkü Samsunspor'un 4 maçı kazandığı seride zirve yarışında olan takım yoktu. Ama Bodrumspor Samsunspor'un 1 puan gerisinde ve geçtiğimiz hafta Bayrampaşa deplasmanından galibiyetle dönmüştü.
Teknik patron Taner Taşkın sadece kalede Furkan'ın yerine Ahmet değişikliği ile maça başladı. Öyle ki Gaziantepspor maçından sonra hiç sahada çalışmayan Bahattin ve Oğuz'da kadrodaydı.
Bu şartlar altında başlayan karşılaşmaya Samsunspor yine kendinden emin başladı. Maçın başında rakibin kale tutmayan şutunun ardından rakip kaleye yüklenen Samsunspor 10.dakikada Oğuz Gürbulak'ın ceza sahası dışından attığı füze ile 1-0 öne geçti.
Samsunspor rakibine pas yapma imkanı vermeyerek uzun oynamak zorunda bıraktı. İkinci yarıya da istekli başlayan Samsunspor 46.dakikada Bahattin ile kaçırdığı golü 50. Dakikada Samet ile bularak farkı ikiye çıkardı.
Rakibin Samsunspor kalesine gelmeye zorlandığı karşılaşmanın 65.dakikasında maçın hakemi İshak'ın müdahalesine penaltı çaldı. Kesinlikle penaltı değildi ama verdi işte.
O andan itibaren gözler kaleci Ahmet ve topun başındaki Göksu'ya çevrildi. Göksu'nun kalecinin soluna yaptığı vuruşu Ahmet iyi uzanarak çeldi. Dönen topa İzzet'in yaptığı vuruş ise üstten dışarı gitti. Bu dakikada da maç iki takım açısından da bitti.
Samsunspor üst üste aldığı beşinci galibiyeti ile büyük sükse yaptı. Eğer ki Samsunspor, 9. Haftada Pazar günü Samsun'da oynayacağı Kastamonuspor 1966 maçını kazanarak altıda altı yaparsa ondan sonra yedide yedi, sekizde sekiz de sekiz, dokuz da dokuz dahi yapabilir. Yani 13. Haftada deplasmanda oynayacağı Sarıyer maçına lider olarak bile gidebilir.
Ne diyelim Allah nazardan saklasın.