Onlarca kitap yazılmıştır 'başarı' üzerine…

Onlarca uzman başarılı olmanın şartlarını anlatmıştır. Tecrübelerini paylaşmıştır.
Başarılı olabilmek için öncelikle hedefleri belirlemek, sonrasında da o hedeflere yürümek gerek. İnanmak gerek, gerçekten istemek gerek, İmkansızı deneyip, vazgeçmemek, düştüğü yerden ayağa kalkmak ve tekrar yürüyebilmek gerek.
Başarı , sadece sayfalarca kitap okumayla, ya da seminer dinlemeyle elde edilebilecek bir durum değildir. Başarının en önemli olmazsa olmazı: ÇALIŞMAKTIR!


Ne kadar hayal ederseniz edin ya da ne kadar inanırsanız inanın, çalışmayınca başarı olmayacaktır. İşte Samsun İl Yüzme takımlarımız , tam da yukarıdaki tanımlara örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmışlardır. Gerek antrenör gerekse yönetici olarak bir arada olduğum bu değerli insanlar, ellerindeki imkanları ve şehrin potansiyelini en iyi şekilde bir araya getirerek elde ettikleri sonuçlar ile bizlerin ve şehrimizin gururu olmuşlardır. Takımlarımız, 13-14 Ekim tarihlerinde Ankara'da yapılan ulusal yüzme müsabakalarında aldıkları dereceler ile ilimiz adına göğsümüzü kabartmışlardır. Samsun Yıldız Su Sporları kulübü sporcularından Saithan Torun, İrem Atabey ve Kutay Başaran ile Samsun Su Sporları Kulübünden, Elif Su Orak ve Boran Erkan Türker önümüzdeki aylarda ülkemizde yapılması düşünülen Uluslararası bir yüzme organizasyonda Türkiye adına mücadele etmeye hak kazanmışlardır. İleri de kendilerine milli takımın kapılarını açabilecek olan bu başarı bizleri fazlası ile memnun etmiştir.
Bu başarıda teknik ekip, sporcu ve ailelilerinin sonsuz gayret ve fedakarlığı söz konusudur. Sabahın erken saatlerinde başlayan antrenman maratonu gün sonuna kadar periyodik olarak devam etmekte olup, takımlar belirledikleri hedefe ulaşma yolunda üstün gayret sergilemektedirler. Samsun'un tesis zenginliğine, özel okullarımızın da yüzmeye verdiği destek eklenince, ortaya çıkan tablo başarıyı da beraberinde getirmiştir. Bu anlamda tüm teknik ekibi, sporcularımızı ve kıymetli aileleri ile katkısı olan eğitim kurumlarını bilhassa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Diğer yüzme kulüplerimizin de çalışmalarını son derece ciddi ve bir o kadar da verimli şekilde gerçekleştirdiklerinin bizzat şahidiyim. Temennim odur ki , bu başarıların artarak devam etmesi ve Samsun isminin adına yakışır şekilde ülke spor platformunda ki yerini alabilmesidir.
Bir paragrafta ilimizde ki en büyük makam için açmak istiyorum. Valiliğimiz tarafından spora ve bilhassa yüzme sporuna verilen destek ile ülke çapında ses getiren projeler gerçekleştirilmesi (Geleceğe kulaç atıyoruz ,Zirvede ben de varım ) bizleri bu anlamda bir kat daha heyecanlandırmış ve başarı konusunda motive kaynağımız olmuştur.
Kısacası, başarıya ulaşmak için, sihirli bir değnek veya sizi başarıya yürüyen merdiven gibi doğrudan götüren bir araç yoktur. Önce hayal edin, sonra inanın. Bu iki önemli unsuru çalışmayla bir araya getirdiğiniz takdir de BAŞARI kaçınılmaz olacaktır. Her güzelliği, her başarıyı ,her ödülü fazlasıyla hak ettiğine inandığım Samsun'umun daha nice başarılarını alkışlamak temennisiyle; Sporla içi içe, mutlu bir dünya diliyorum, çayınız sıcak, keyfiniz güzel olsun.