Beşte beş yaparak yakaladığı seri sonunda liderin 1 puan arkasından ikinci sıraya yerleşen Samsunspor, sahasında Kastamonuspor 1966 takımını ağırladı.

Üst üste alınan galibiyetler sonunda Kırmızı- Beyazlı taraftarında karşılaşmaya ilgisi büyük oldu.


Resmi açıklanan rakamlara göre 22 bin taraftar 19 Mayıs Stadyumu'nun tribünlerindeki yerini aldı. Konuk ekip Kastamonu'nun da yaklaşık 50 taraftarı da takımlarını desteklemek için Samsun'a gelmişti.
Samsunspor'da Ercan Yazıcı ve Bahattin Köse sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada daha önce yolu Kırmızı- Beyazlı ekibimizden geçmiş Bekir Sevgi, Şaban Özel ve Abdülaziz Solmaz, Kastamonu takımında ilk on birde başladı.


Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Bodrum deplasmanında sahaya sürdüğü kadroda değişiklik yapmadı ve sakat olan Bahattin Köse'nin yerine Erhan Şentürk'e yer vererek maça başladı.
Samsunspor son 5 maçını kazanarak altıda altı yapmak için çıkarken Kastamonu takımı son beş lig maçında 3 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.


Samsunspor oyuna hakim olarak başladı. Rakip kalecisi ile ilk dakikalardan itibaren zaman çalmaya oynadı. Samsunspor son haftalarda ki ilk 10 dakikada gol atma geleneğini bu maçta başaramadı. Beklenen gol 28. dakikada Samet Asatekin ile geldi. İlk yarıda bu skor ile tamamlandı.


Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip biraz daha top oynama niyetiyle başladı. 72. dakika rakip çok önemli bir gol pozisyon yakaladı. Savunmamız penaltı noktasında oyuncuyu boş bıraktı. Kafa vuruşu yandan dışarı gitti.


Samsunspor'un zorlandığı son dakikalarda her iki takıma da birer kırmızı kart geldi. Samsunspor üst üste altıncı maçını kazanarak puanını 22 oldu ve liderin 1 puan gerisinde ki yerini korudu.


İkinci devrede yağmaya başlayan yağmur 19 Mayıs Stadyumu'nun zemininin ne kadar kötü olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Yeni zeminde su birikintileri oluştu.


Samsunspor önemli bir galibiyet alarak emin adımlarla yoluna devam ediyor.