Bu ülkede yaşayan ve kendisini bu asil milletin şerefli bir mensubu kabul eden herkes gibi benim de bağrım dağlanmıştı ta derinden. Sönmez o yangın, iyileşmez o yara diyordum. Gençler merhem oldular yarama, derman oldular derdime. Dindirdiler bir nebze de olsa acıyı, söndürdüler için için kor bağlasa da o yangını. Sağ olsun… Var olsunlar…

Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin o yürekleri Türklük sevdasıyla çarpan gençlerinden, Samsun'un şirin ilçesi Bafra'da Fener Rum Patriği Bartelmos'un açtığı yarayı saran, yangını külleyen tıbbiyelilerden söz ediyorum. Sadece benim, sadece bir hastanın değil, bu kentin, bu ülkenin tüm vatanseverlerinin yaralarını sardı, gönüllerini ferahlattı o gençler.

Özgür bir ülkedir burası, herkes dua eder ama vatana, millete ve devlete beddua etmemek kaydıyla. Türklüğe ihanete kalkışmadan… Bir de bu milletin mefahirine, kahramanlarına hakaret etmeden…

Bir soytarı çıkmış, ABD'de akademisyenmiş galiba, patrik efendinin kutsamasına yorum yapıyor. Yaparken de Milli Mücadele'nin unutulmaz kahramanı Topal Osman Ağa'ya adap ve edep sınırlarını aşarak aklınca hakaret ediyor. Katillikle suçluyor.

Dert başka 2019'a giriyoruz. Biz 2019'u milli egemenlik ve tam bağımsızlığımızın yüzüncü yılı olarak kutlayacağız, bize düşen de bu, tarihi gerçek de bu. Ama onlar Türk'e kinlerini bir yalanın arkasında kusacaklar, bütün çalışmalar bu yönde. Nasıl Ermeni vatandaşlarımız ihanetlerini soykırım yalanıyla gizlemek gibi bir kampanya yürütüyorsa bunlar da aynı yola giriyor, utanmadan Pontus soykırımı diye bir yalanı dünya çapında tezgahlıyorlar.

Yüzlerce dernekleri var, dünyanın dört bir yanında harıl harıl çalışıyorlar. Destekçileri sürü sepet. Arkasından daha başka salak iddialar gelecek gündeme. Bunu dünya ahvaline biraz aşina herkes görüyor da ne yazık ki bizim devlet ve siyaset adamlarımız önemli bir kısmı ya hiç görmüyor ya da çok az görüyor. Bir kısmı da görse de görmezden geliyor.

Patriğin gelişi bir büyük kampanyanın işaretidir. OMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin patriğin ayin düzenleyip mum yaktığı yere Türk bayrağı asması da milli şuurun aydınlatma fişeğidir. Bu aydınlık o karanlığı boğar.

Sağ olunuz gençler, var olunuz... Gözümüzü gönlümüzü aydınlattınız… Allah da sizin bahtınızı aydınlık eylesin…