Genelde her yerel seçimlerde halk ittifakları olur.

Partilerin genel merkezleri yapmasalar da tabanda halk kendisinin partisinin kazanma şansını göremediği yerde kendisine en yakın partinin adayına oy verir.

Şimdilik AK PARTİ – MHP ittifakı suya düşmüş olsa bile tabanda bu ittifakın kısmen de olsa gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Bu düşüncemiz AK PARTİ ve MHP partilerinin dışındakilerini dışlamak ve bir vatan cephesi meydana getirmek için değildir.

Düşüncelerimizi kabul edenlerin alim ve vatansever, kabul etmeyenlerin ise cahil ve vatan haini olduklarını söylemiyoruz.

Politikada herkesin kendine göre doğruları vardır. Ve varsın olsun.

Benim için en doğrusu vahyin güvencesinde olan görüştür. Bunun dışındaki görüşler için kötü, çok kötü yada az kötü ' kelimelerini kullanırız ama, dışlamayız.

Türkiye'nin Anayasa'sında Türk devletinin bir hukuk devleti olduğu yazılı olmasına rağmen daha alt bir versiyonu olan bir kanun devleti bile olamadığına inanıyoruz.

Türkiye, Anayasa'sında yazılı olduğu gibi bir hukuk, değilse en azından bir yasa devleti olmalıdır.

Türkiye bunları aşmalı ve ona göre seçime girmelidir.

Söz konusu olan ittifak her iki partiye faydadan çok zarar da getirebilirdi.

MHP bir kadro partisidir. Çözülmesi zordur. AK PARTİ ise giderek kitleselleşmekte ve kadro partisi olma özelliğini yitirmektedir. Yerelde AK PARTİ- MHP ittifakı bu çözülmeyi asgariye indirme umudu vardı.

Öğrenci ANDI restleşmesi MHP'den çok AK PARTİ'ye yarayacaktır.

AK PARTİ, ittifakla elde edeceklerinden daha çok yerelde göstereceği adaylarla elde debilme şansı vardır ama kişisel çıkarcıları yani fareleri aşabilirse tabii…Aksi halde MHP- AK PARTİ rekabeti CHP'nin işini kolaylaştıracaktır. El oğuşturmak buna derler işte…

Selam ve sevgi ile…

gencmedya55@@hotmail.com